Igrom bradavica do orgazma


Bradavice za vreme uzbuđenja menjaju boju od svetlije ka tamnijoj, a to se dešava zato što krv jače struji telom


Neka istraživanja pokazuju da stimulacija grudi aktivira isto mesto u mozgu kao i kod stimulacije genitalnog područja, pa je zato moguće da žena doživi orgazam samo igrom bradavica.

Grudi za vreme uzbuđenja mogu da se povećaju za čak 25 odsto i zato jače reaguju na dodire. Stimulacija bradavica budi iste receptore u mozgu kao i kod stimulacije klitorisa i vagine.

Istraživanje objavljeno u magazinu "Sexual Medicine" iznosi neke zaključke o orgazmu preko grudi. U istraživanju su žene prolazile kroz magnetsku rezonancu i mogle su da biraju između stimulacije vagine, klitorisa, cerviksa ili bradavica. Deo tela koji su izabrale, trebale su da stimulišu 30 sekundi i da to ponove s drugim tačkama. Diranje bradavica i klitorisa imalo je iste efekte.

"Bradavice za vreme uzbuđenja menjaju boju od svetlije ka tamnijoj, a to se dešava zato što krv jače struji telom. Kakva igra s bradavicama uzbuđuje ženu, zna ona sama, a prema ovim saznanjima, istražite šta vam odgovara i prepustiti se užitku - rekla je doktorka Dženifer Vider.