Zasto muskarci zele seks, a zene ljubav?


Kad je muškarac sa ženom, najčešće je motivisan njenim uočljivijim telesnim atributima i slep na njene nesavršenosti.

Ako je zove na večeru i ,piće romantičan je i zavodi je,

i u tom je slučaju uglavnom pun dopamina i drugih hormona da jednostavno ne primećuje nijednu njenu nesavršenost za koju je ona uverena da je vidljiva i iz aviona, mišljenje je Alana i Barbare Piz, o čemu pišu u knjizi „Zašto muškarci žele seks, a žene ljubav“.

Kad je o ženama reč, muškarci su vrlo jednostavna stvorenja. Njih ne odbija veličina ili oblik ženskog tela, nego količina nesigurnosti koju neka žena poseduje u odnosu na vlastito telo.

Australijsko istraživanje sprovedeno 2008. nad ženama u dobi od 13 do 28 godina pokazalo je da je 86 posto njih bilo nezadovoljno svojim izgledom, toliko da su mnoge razmišljale i o podvrgavanju raznim estetskim zahvatima.

Bedra su mi predebela. Stražnjica mi je prevelika. Imam previše celulita. Predebela sam. Grudi su mi premalene ili obešene.Mrzim svoje strije. To su tek neki od ‘problema’ kojima se žene svakodnevno zamaraju i koje uglavnom preuveličavaju.

Današnji muškarci umorni su od slušanja o tome i jednostavno ih nije briga. Kad je uzbuđen, on ne vidi strije, celulit, ako ih i vidi, nije ga briga. Bedra za koja ona misli da su preširoka, njemu su predivna, a neuredna kosa njemu je totalno seksi. Ali isto je tako činjenica da žena koja se stalno žali na svoje nedostatke i ukazuje na njih, s vremenom postaje neprivlačna.