Pet stvari koje ni za zivu glavu ne treba da podelite s vasim partnerom


Pravilo „Što je moje, to je i tvoje“ ne važi baš uvek.
Ako želite da izbegnete nepotrebne prepirke i svađe, najbolje je da između vas i partnera postavite neke granice. Stručnjaci kažu da na ove stvari na vreme treba da obratite pažnju i da ne dozvolite da se ispreče vašoj bračnoj sreći.


1 Novac
- Ovo je jedan od najčešćih povoda za razvod. Pre nego što započnete zajednički život, dogovorite se o plaćanju računa i troškova koje zajedno imate, kao i o tome da li ćete imati zajedničku kasu ili svako svoju, iz koje će odvajati deo za račune i ostale kućne potrepštine.


2 Lozinke
- Mnogi smatraju da će partneru pokazati poverenje ako s njim podele svoju lozinku za mejl, ali su veće šanse da će to samo stvoriti veću sumnjičavost i nepoverenje.


3 Najbolji prijatelj
- Normalno je da imate zajedničke prijatelje, ali zajedničkog najboljeg prijatelja ne bi trebalo da imate. Ovakvi trouglovi obično se završe katastrofom, jer niko ne može da ostane neutralan kad dođe do svađe između vas.


4 Nalog na Fejsbuku
- Sigurno ni vi ne biste voleli da vaši prijatelji dele naloge s njihovim partnerima, pa da nikad niste sigurni s kim se dopisujete. Zato neka vaš nalog ostane samo vaš, samo pazite šta radite na Fejsu kako partner ne bi posumnjao da od njega nešto krijete.


5 Razgovori o bivšima
- Možda je vaša namera bila da s njim podelite neka vaša ranija iskustva i da mu ukažete na ono što ne volite kad je reč o vezama, ali on sigurno to neće razumeti na taj način. Zato neka prošlost ostane samo vaša uspomena, a s partnerom se posvetite sadašnjosti. Neke stvari ne mora da zna.