Samo romantika može da sačuva vezu


Možda vam se čini da je romantika odavno izašla iz mode, ali topli pogledi, usputni dodiri i poljupci zaista čuvaju vezu i brak, zaključak je dvogodišnje britanske studije

Možda vam se čini da je romantika odavno izašla iz mode, ali topli pogledi, usputni dodiri i poljupci zaista čuvaju vezu i brak, zaključak je dvogodišnje britanske studije. Iako su autori želeli da dokažu suprotno: da ljubavne SMS poruke mogu da nadomeste nedostatak nežnosti, prevarili su se. Ni milion "smajlića" koji namiguju ne mogu da zamene držanje za ruke.

Autori studije su intervjuisali mnoštvo parova, kao i žena u tridesetim i ustanovili da je ključ uspešnih veza i brakova: pokazivanje emocija (poljupci, nežnost, komplimenti u lice) i zajedničko provedeno vreme. Ako toga nema, ni hiljade najlepših ljubavnih poruka to ne mogu da nadomeste jer ljudi isključivo reaguju na dodir, gest, osmeh i stvari koje samo direktan kontakt može da obezbedi. To je loša vest za veze "na daljinu", ali utešno je to što nije istraženo dejstvo video poziva na ljubav i bliskost.

Novosti