Žene vole fine i saosećajne

Predrasudu da žene obožavaju loše momke, britanski istraživači objašnjavaju time da im je potrebno neko vreme da shvate sa kim imaju posla


UVREŽENO je mišljenje da žene vole loše momke, ali novo britansko istraživanje sugeriše da će dame pre izabrati dobre i fine nego zgodne muškarce.

Ispitanicama su pokazivane fotografije muškaraca uz priču o tome kako se koji ponašao u određenoj situaciji, na primer dok je prolazio pored beskućnika. Neki muškarci su se pretvarali da gledaju u telefon, dok su im drugi kupili sendvič. Nakon toga, dame su ocenjivale sa kojim muškarcima bi se radije zabavljale. Najpoželjniji su bili fini mladići, koji su pokazali empatiju prema okruženju. Naučnici nisu iznenađeni, jer kad žene prepoznaju dobrotu u nekom muškarcu, odmah to povezuju sa njegovim ponašanjem prema njoj. Pa tako, ako je on dobar prema drugima, sigurno će biti pažljiv i prema partnerki, tretirati je sa poštovanjem, a ima i sve preduslove da bude dobar otac.

Predrasudu da žene obožavaju na loše momke, britanski istraživači objašnjavaju time da im je potrebno neko vreme da shvate sa kim imaju posla. I zato, fini momci ne moraju da se pretvaraju da su opasni, jer će im dobrota na duže staze obezbediti više poena.

Novosti