Seks posle svadje kao kokain


Kažu da ništa nije vrelo kao seks posle žučne svađe.
Ipak, jedan doktor tvrdi da pomirenje u krevetu ima isti efekat kao kokain.Klinički psiholog Sit Mejers veruje da se parovi koji se mire vrućim seksom, sve više i češće svađaju.

- To pojačava svađu i emocionalnu dramu. Razmislite: ako posle velike svađe imate neverovatan seks, zar nije logično da se ponovo posvađate jer je nagrada fenomenalna?- kaže Mejers.Kontroverzna teorija je suprotna od onoga u šta većina parova veruje- da je seks zdrav način da se negativne emocije okončaju i da se ponovo zbliži sa partnerom.

Doktor objašnjava zašto nisu u pravu.

- Gladni su da što pre dosegnu suprotna osećanja, da osete zadovoljstvo koje stiže sa maženjem i ljubljenjem. Iskreno rečeno, to se ne razlikuje od narkomana kojem treba nova crta kokaina- kaže Mejeres.Većina seksologa se ne slaže sa ovakvim stavom jer tvrde da je seks pomirenja najnormalnija pojava i da povećava bliskost među partnerima. Mejers s druge strane tvrdi da prava intimnost dolazi sa ravnotežom i razumevanjem i da bi bilo pametnije da muškarac i žena naprave pauzu sledeći put kada požele da jedno drugom skinu odeću u sred svađe.