Momci u sustini vole spor seks


U današnje vreme sve je brzo i dinamično.
Ali u jednoj stvari muškarci žele da lepi trenuci traju duže.
Ne biste pogodili - u krevetu...


Muškarce prati reputacija da vole „bum-tras-gotovo“ seks. Ali Cosmo telefonska anketa (u kojoj je učestvovalo 300 muškaraca) otkrila je da većina pripadnika jačeg pola seks na brzaka želi maksimalno dva puta nedeljno, a 65 odsto insistira da duže seks sesije traju barem 45 minuta. To je zaista sjajna vest jer senzualniji i sporiji seks vama odgovara iz više razloga.

Za početak, devojkama treba više vremena nego muškarcima da se uzbude i stignu do vrhunca. Plus, sporiji tempo intenzivira užitak i omogućava produbljivanje osećaja bliskosti - dopušta vam da istražujete telo partnera i eksperimentišete sa novim vrstama predigre.

Postoji nekoliko praktičnih pitanja kojima bi se trebalo pozabaviti: kako njegovo uzbuđenje održati dovoljno dugo „na visini“. I još nešto: duži i sporiji seks teoretski odlično zvuči, ali možda ćete se upitati šta u stvari da radite sve to vreme. Bez brige - naučićete da ovladate umećem laganica seksa. Ključno je da uzbuđenje raste postepeno, smatraju analitičari.
Počnite pre ulaska u spavaću sobu

Produžite uživanje u seksu tako što ćete satima unapred krenuti sa pripremom za sam čin. Pošaljite mu „nevaljalu“ poručicu, recimo: „Slatkišu, štedi energiju… Trebaće ti!“ Posle, kada izađete na večeru ili piće, nagovestite mu kakav seksi trik biste voleli da probate i pitajte ga koji su njegovi neispunjeni dečački snovi. Podelite maštarije i seksualne žudnje kako biste ojačali emotivnu bliskost i utvrdili da li ste na istoj talasnoj dužini, upućuju seksolozi. Dok ste na javnom mestu, takve teme će vam dodatno raspaliti strast, uzbudićete se, ali i biti primorani da sačekate pre nego što sprovedete želje u delo, što je iz psihološkog ugla „odlaganja zadovoljstva“ super.

Potom odaberite pravi trenutak da mu otkrijete svoj plan za seksualne igrarije. Recite mu: „Noćas ću na tenane da te dovedem do vrhunca! Bićeš mnogo srećan.“ Dok to izgovarate, ako je moguće, spustite ruku na njegovu butinu. Fizički kontakt stimuliše lučenje oksitocina, hormona koji izaziva osećaj sreće, opuštenosti i bliskosti. A upravo takvo raspoloženje ključno je za seksualno uzbuđenje, posebno kod žena.
Bonus savet:

Umesto na postizanje orgazma, koncentrišite se da jedno drugom priuštite što duži užitak. Već samo usmeravanje misli ka tome produžiće akciju.