Orgazam na njegov nacin


Da li ste se nekada zapitale kako se on oseća dok doživljava orgazam? Čini se manje spektakularno nego vi…


S obzirom na istrajnost sa kojom jurimo za orgazmima, čudno je što skoro nikada ne pokušavamo da opišemo kakav je to osećaj. Žene, navodno manje opsednute orgazmom, naširoko i lirski opisuju iskustvo pri kome celo telo drhti od užitka, a vaginu „potresaju“ vatrometi slasti. Zašto je to tako? Najverovatnije objašnjenje je da je muški orgazam, prosto rečeno, bezveze. Priroda nam je usadila neodoljivu potrebu da svako malo ejakuliramo, ali se isto tako pobrinula da samo iskustvo, iako mu ne možemo odoleti, bude malo „mlako“ - što je prefrigan način da nas navede da što češće vodimo ljubav i „širimo seme“. A istovremeno vidimo kako se ženama po 5, 10 ili 30 sekundi grči lice, vrište u delirijumu strasti „Da, daaaa!“.... a zatim ih preplavljuje osećaj čistog blaženstva. I čujemo kako „predu“, sijajući od zadovoljstva posle seksa. I iako smo možda zadovoljni sobom jer smo i mi tu odigrali svoju ulogu, stvarnu ili umišljenu, takođe se osećamo kao da nismo bili u istoj priči.
„Nepodnošliv svrab“

Dozvolite da vam objasnim kako izgleda muški orgazam. Počinje iritirajućim osećajem u testisima i dnu penisa. Pesnik V. H. Oden je to nazvao „nepodnošljiv svrab u nervnim završecima“. Probajte da analizirate ovo „svrab“ i brzo ćete doći do zaključka da se manje-više radi samo o nestrpljivosti armije spermatozoida da što pre izađu napolje i što brže zaplivaju. A mehanizam izbacivanja ove bujice semena je krajnje jednostavan, pa i pruža srazmerno mali osećaj. Toliko smo nestrpljivi da svršimo da se, posebno dok smo mladi i impulsivni, to često dešava i pre nego što skinemo pantalone. I bilo da ejakuliramo na tako nedostojanstven način, bilo posle sjajnog seksa, ili lošeg seksa, ili možda nakon sjajno izvedene solo-akcije - osećaj je identičan. On podrazumeva blag, prijatno-bolan trzaj žlezda prostate; prilično prijatno „talasanje“ mišića oko testisa i nanosekundu kasnije dosta ugodan osećaj navale tečnosti duž penisa, za čim u deliću sekunde sledi i umereno zadovoljavajući osećaj razlivanja tečnosti oko glavića. I to je otprilike to.

Ono što muškarcima pruža zadovoljstvo nije toliko to što se „počešu“ gde treba i reše se „svraba“, koliko (priznajemo, sujetan) osećaj da smo impresionirali, oduševili, raspametili, šta god, ženu koju volimo i želimo da zadovoljimo. Muški orgazam sam po sebi ne pruža više zadovoljstva nego kad ispunite svoju očajničku potrebu da ispraznite bešiku. Ubeđen sam da su, zbog razočaravajuće prirode njihovog orgazma, muškarci ti koji žude za romantikom koja vodi laganom bujanju strasti, čežnjivim pogledima i izrazima večne ljubavi. Dok su žene, blagoslovene daleko intenzivnijim doživljajem orgazma, u stanju da budu pragmatičnije i lakše uživaju u seksu radi seksa.
Manje seksa, molim

Ako je žena sa muškarcem koji zna šta radi, dobiće dovoljno fizičkog užitka da danima bude zadovoljna i uopšte ne brine zbog odsustva romantike, da ne pričamo o izrazima ljubavi. Heteroseksualno orijentisani muškarci su sve manje zainteresovani za seks, a sve više za ljubav, dok je sa ženama obrnut slučaj. Pošto u poređenju sa ženskim muški orgazam predstavlja daleko bleđe iskustvo, seks bez emocija za muškarce ne vrši posao. Popričao sam o ovoj svojoj teoriji sa jednom prijateljicom. Mislio sam da bi ona možda mogla da me razuveri, pošto se radi o devojci tradicionalnog sistema vrednosti, monogamnoj i moralnoj. Izložio sam joj moje mišljenje da je seks, ako nema makar snažne privrženosti, a u najboljem slučaju ljubavi, obično traćenje vremena. Apsolutno se nije složila sa mnom. „Ja sam potpuno verna kada sam u vezi“, rekla je. „Ali iz iskustva znam da nema ništa bolje od dobrog starog, čistog seksa sa tipom koji će mi priuštiti mnogo orgazama, ali će kada mu se to kaže otići kući - i neće već sutra početi da zivka telefonom i dosađuje mi.“ Pa, kao što kažu, živele razlike.