Zablude o ljubavi zbog kojih cesto ispastamo


Ako me ne zove, to znači da je povučen
Nakon izlaska koji je, prema vašem mišljenju, bio izvrstan, kaže vam: 'Hajde da se čujemo telefonom ovih dana.' Vi se sasvim rastopite i čekate da vam zazvoni telefon, nakon čega će uslediti prava ljubavna priča. Ali dani prolaze, a telefon ne zvoni. Kako biste se zaštitili, podsvesno stvarate čitav niz izgovora koji objašnjavaju zašto još nije nazvao; možda ima previše posla, možda je stidljiv, završio je u bolnici, imao je nesreću...
Istina: Čak i da je neki od gore nabrojanih razloga istinit, u većini slučajeva je istina ta da ako vas ne nazove u roku 3-4 dana, najviše nedelju dana od vašeg izlaska, to znači jedno - nije zainteresovan za vas. Zvuči grubo, zar ne? Naravno, ali bolje da vam to mi kažemo, nego da saznate od njega, nakon što ste ga nazvali deset puta.
Muškarac, koji je zainteresovan za vezu, bez obzira kako je nezreo, učiniće sve da se ponovno vidite, bez obzira na posao, vreme, glavobolju ili druge izgovore.


Nikada ga neću zaboraviti
Raskid je uglavnom vrlo bolno iskustvo. Pored toga, ako je veza prešla prag 'zaljubljenosti' i već postala ozbiljnija (čak ste zamišljali zajedničku budućnost), to je raskid bolniji. Bez obzira je li prekid bio brutalan ili postepen, je li bio neugodno iznenađenje ili samo potvrda postojećih problema u vezi, raskid vas tera na razmišljanje hoćete li uspeti da preživite sve to.
Istina: Znamo žene koje su ponovo lepo izgradile život nakon 20 godina braka i mučnog razvoda. Bez obzira verujete li u to ili ne, nagon za preživljavanjem kod ljudi je mnogo jači od prekida. Videćete nakon mnogo potrošenih maramica i ljutitih ispada, da možete prebroditi prekid i na kraju ga zaboraviti.


Ako me njegova majka ne voli, naša veza nema šanse
Imate izvrsnu vezu, do trenutka kad treba da upoznate njegovu majku. Između vas i nje, dve žene koje vole istog muškarca na različiti način, postoji prava nepodnošljivost, koju je nemoguće ignorisati. Čak i kad se pred vašim partnerom svi trudite da budete pristojni, ona igra ulogu savršene majke, a vi snahe koja se stalno smeška, realnost je drugačija: jednostavno se ne podnosite, pa vas je strah da to može ugroziti vašu vezu.
Istina: Ako je u emocionalnom smislu, vaš partner dovoljno snažan i zreo, razumeće da ne može provesti čitav život uz mamu i da će pre ili kasnije, s njom ili bez nje morati da nadje svoj put. Ako se odvoji od vas jer se njegova majka ne slaže sa vašom vezom, budite sigurni da je to samo izgovor ili da vas jednostavno ne zaslužuje.


Laž vam može spasiti vezu
Vi se pretvarate da ništa ne vidite ili da vas nije briga, on se pretvara da je sve u najboljem redu, oboje se pretvarate da ste srećni zajedno, ali stvarnost je drugačija. Vi ste stvorili sliku da imate divnu vezu i da vas voli, ignorišete miris ženskog parfema na njegovoj majici, primljene SMS poruke usred noći i sve učestaliji prekovremeni rad na poslu. Ako ste već niz godina u braku i imate dece, to još sve dodatno komplikuje.
Istina: Laž može pomoći da pređete preko manjeg problema u vezi, ali ne može se koristiti kako bi se spašavala veza i kako bi se pretvorila u priču sa srećnim krajem. Lažete li partneru, lažete i samoj sebi, nećete biti srećni, samo ćete bespotrebno gubiti vreme razmišljajući o tome ko je ta druga žena s kojom delite muža. Život u laži i poricanju može dovesti do teških depresija, srčanih bolesti i drugih zdravstvenih problema. Bez obzira kako se činilo problematično, morate naučiti da budete iskreni sa sobom.


Svaka osoba ima srodnu dušu, jedinu pravu i istinsku ljubav u životu
Verovatnost da postoji nekoliko potencijalnih partnera za svakog od nas umanjuje romantiku pronalaska onog pravog. A to je razlog zašto su mnogi uvereni da negde postoji samo jedna prava ljubav za njih.
Istina: Možete imate više od jedne srodne duše.
'Moguće je imati više od jedne srodne duše', kaže Audrey B. Chapman, autorka knjige Getting Good Loving, 'Možete imati različite srodne duše kako biste proživeli različita iskustva u različitim stadijumima u životu.'
Bez obzira jeste li već našli srodnu dušu, ili još tražite onog pravog, morate imati na umu da svaka veza traži obostranu predanost, kao i poštovanje i komunikaciju. Pravu ljubav treba izgraditi na čvrstim temeljima, kako bi bila trajna i kako bi mogla odoleti svim nedaćama koje je očekuju.