Naučno potvrđeno: Strast može da preraste u pravu ljubav


Naučnici su zaključili da nakon vođenja ljubavi, muškarac može da razvije prave emocije prema ženi. Dakle, s tim otkrićem padaju u vodu sve pretnje i pretpostavke da, ako želite da se neko zaista zaljubi u vas, ne smete da spavate sa njim u početku veze.



Možda ste to već znali, a možda sada prvi put saznajete, ali put do muškog srca se ipak nalazi malo ispod stomaka. Profesor psihologije sa Konkordija univerziteta u Montrealu, koji se bavio izučavanjem libida duže od decenije, doneo je zaključak da seks zaista može da dovede do prave pravcate ljubavi.

On je objasnio da do toga dolazi usred određenih dešavanja u mozgu, do kojih dolazi kada ljudi imaju odnose. Ljubav i seks aktiviraju isti deo mozda - straitum. Zato najobičniji seks može lako da preraste u nešto mnogo više od toga, tvrde naučnici.

Ali, to i dalje ne znači da, ako želite da vas neko zavoli, treba da "skočite" u krevet što pre. Iako se seks i ljubav u određenih stvarima preklapaju, ovo ipak nije ista stvar. Povrh svega toga, ne postoji nikakva garancija da će se u krevetu zaista i roditi ljubav.

- Ljubav i seks se očigledno prelapaju, ali su i drugačiji. Možete da imate želju za seksom bez ljubavi - objašnjava doktor Džim Faus sa Konkordija univerziteta.

Izvor:Zena