Romanticne kratke price - by DJ. Vesna

Dali je romantika samo vecera uz mirisne svece u polutamnom uglu sobe, uz casu dobrog vina?
Ne verujem!

Jedna pricica sa otoka


Nekako s`jeseni priroda poprimi najlepsi izgled, ogrnuta neizmernim kolorom koji je nemoguce naslikati. Volim ovu divljinu, ovaj surovi sever, ovaj mali otok na severnom moru, volim jesen na ovom otoku kada se priroda obuce u sve moguce boje, postojece i ne postojece. Juce sam ponovo uzivala u neizmernoj lepoti prirode, uz obalu uzburkanog mora.A tu se uvek nadju jata morskih galebova, koji svojim prodornim vriskom stvaraju posebnu atmosferu.
Iako je do kalendarskog pocetka jeseni preostalo jos malo, ovdje je klima jesenja pocela odavno, lisce pocinje da poprima purpurne boje pre nego opadne oboji se razno raznim bojama, ovisno o vrsti drveta ili grmovlja.

Uzivati u carobnoj lepoti prirode uz razburkano more u ovim poslednjim letnjim danima koji po svemu lice na jesen posebna je romantika.Mnogo energije ispuni nase telo, neka neopisiva toplina, milina obuzme nam dusu da prosto ostajemo bez daha.
Romanticom danu tacku na slovo I dodalo je jos romanticnije vece, vece kad je pun mesec seo na planinski vrh, ogledajuci lice svoje u severnom moru. Odsjaj punog ogromnog meseca u moru stvarao je neku neverovatnu lepotu i svetlost.
Tu je romanticnost severa pokazala svoje prirodne cari i lepote.Dovoljno je stajati na obali mora tiho posmatrati svet oko sebe i upijati svako zrnce lepote.Nahranila sam dusu za dugo vremena, ispunila sam sebe neobicnom energijom, osecam se tako laka da imam osecaj da cu da poletim ako rasirim ruke.

Vesna Kosovka