Crno beli savladali Crvenu zvezdu 3:1 u seriji i osvojili 20. titulu u istoriji kluba

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu 68:58 (15:11, 19:10, 16:12, 18:19) i tako posle četiri utakmice ukupnim rezultatom 3:1 u seriji osvojili 12. uzastopnu ukupno 20. u klupskoj istoriji.

Posle poraza od Crvene zvezde u dvodnevnom finalu nacionalnog Kupa Radivoja Koraća (69:78) i trijumfa u finalu regionalne ABA lige u Laktašima (71:63), Partizan je osvojio i državno prvenstvo.

Šampion je bolje počeo meč, pa je u 12. minutu posle dve uzastopne trojke Bogdanovića imao deset poena prednosti 21:11. Izabranici trenera Vujoševića nisu se na tome zaustavili, već su snažnoj odbrani dodali dvenove trojke i u 14. minutu vodili 26:11.

Zvezda je prve poene u drugoj deonici postigla tek u petom minutu (Rakočević), a dobru odbranu Partizan je materijalizovao velikom prednošću 29:12. U lošem procentu šuta oba tima fascinantan je podatak da je Igor Rakočević u prvom poluvremenu bio jedini košarkaš Crvene zvezde, koji je pogodio koš iz igre (4/6).

Treća četvrtina je kao i čitava utakmica protekla u boljoj igri Partizana, koji je maksimalno kažnjavao katastrofalan šut Zvezde iz igre i lagano povećavao prednost, koja je polovinom trećeg kvartala iznosila plus 22 (45:23)

Polovinom četvrte četvrtine Zvezda je stigla na minus 13 (46:59), ali više od toga izabranici trenera Dejana Radonjića, sa katastrofalnim procentom šuta nisu mogli, pa je Partizan koji je drugo poluvreme igrao be7z povrećenog Bertansa, rutinski meč priveo kraju.

Tok meča

Polovinom četvrte četvrtine Zvezda je stigla na minus 13 (46:59), ali više od toga izabranici trenera Dejana Radonjića, sa katastrofalnim procentom šuta nisu mogli, pa je Partizan koji je drugo poluvreme igrao be7z povrećenog Bertansa, rutinski meč priveo kraju.

Četvrta četvrtina

Iz 18 pokušaja Zvezda je preko Radivojevića pogodila prvu trojku na utakmici

U sedmom minutu drugog poluvremena 50:26 za Partizan

Partizan iz minuta u minut povećava orednost i već na polovini treće deionice može da priprema slavlje + 22 - 45:23

Partizan maksimalno kažnjava slab šut Zvezde, koja iz 15 pokušaja nije pogodila trojku

Katić je prvi igrač Zvezde, koji je uz Rakočevića pogodio iz igre 42:23 za Partizan

Treća četvrtina

Trener i sportski direktor Partizana Duško Vujošević i Dragan Todorić su u svlačionicu otišli tek pošto ih je policija zaštitla od predmeta koji su leteli sa tribina

Rakočević je jedini igrač Zvezde koji je pogodio šut iz igre (4/6)

Partizan na poluvremenu vodi 34:21

Povreda Bertansa, Partizan vodi 32:19

Rakočević je pogodio prva četiri poena za Zvezdu u nastavku 29:16

Kakva rampa Bertansa Katiću, koji je pokušao da zakuca, Partizan vodi 29:12

Katić poenom sa penala prekida seriju gostiju. Zvezda za tri minuta nije pogodila iz igre

I Bertans pogađa trojku 26:11

Partizan potpuno konreoliše dešavanja na parketu a Bogdan Bogdanović ima već 11 poena

Posle dve trojke Bogdanovića Partizan ima najveću prednost 21:11

Manja tuča i koškanje na tribini iznad partera sa Zvedinim navijačima.

Druga četvrtina

Partizan je prvi period rešio u svoju korist 15:11

Trojka Milosavljevića, Partizan vodi 13:8

Polovinom prve deonice Partizan ima prednost od 8:5, a igra se veoma nervozno

Prva četvrtina

U dvorani su Dejan Stanković, Nemanja Nedović, Slaviša Kokeza, Zoran Stoajdinović...

U trenutku kad je trener Partizana Vujošević ulazio u halu na teren doletela gomila predmeta. Jedan pao pored Skota, koji ga je uzeo i gađao Nelsona uz osmeh.

Policija je prisutna u svim okolnim ulicama oko hale Pionir i zabranjuje prolaz i zadržavanje u svim manjim ulicama. Kordoni žandarmerije zabranjuju prolaz svima kroz prolaze među zgradama oko dvorane, i teraju sve grupe da se ne zadržavaju već prođu do sale glavnim ulicama. Oko sale je gužva, a kordoni policije se nalaze svuda naokolo.

U sali su sve tribine odvojene od terena sa dve ograde i prostorom između, a povećan je i broj redara. Malobrojni navijači Partizana odvojeni su od ostatka sale dvostrukim kordonom žandarmerije i kordonom redara, kao i praznim prostorom između.


Izvor ;Kurir