Trijumf Partizana za finale fajnal-fora i Evroligu

LAKTAŠI - Košarkaši Partizana plasirali su se u finale završnog turnira regionalne Jadranske lige pošto su večeras u Laktašima, u drugoj polufinalnoj utakmici, savladali ekipu Igokee sa 63:57 (17:15, 6:10, 18:15, 22:17).

Ovim uspehom crno-beli su obezbedili i učešće u Evroligi sledeće sezone.

U borbi za titulu na fajnal-foru u Laktašima Partizan se sastaje sa Crvenom zvezdom, koja je ranije danas pobedila kragujevački Radnički sa 79:78 (20:27, 21:13, 21:20, 17:18).

Finalna utakmica na programu je u subotu od 20.30 sati.

Večerašnji meč odigran je pred oko 3.000 gledalaca u hali u Laktašima, a sudili su Sašo Pukl, Matej Boltauzer I Damir Javor.

IGOKEA: Adamović, Dozet 2, Jorović 2, KOmatina 4, Gajović, Sulović, Bocka, Brkić 3, Hemonds 10, Joksimović 7, Edvards 17, Štemberger.
PARTIZAN: Lovern 12, Milutinov , VEsterman 4, Gordić 2, Lučić118, Milosavljević 9, Bogdanović 5, Gagić 5, Musli, Čakarević, Đekić, Bertans 13.

Šampion Srbije je ovim trijumfom, pored finala regionalnog takmičenja, obezbedio i plasman u Evroligi sledeće sezone. Pored toga, ekipa Partizana zakazala je za subotu i novi duel sa “večitim rivalom” Crvenom zvezdom, koja je prethodno savladala Radnički iz Kragujevca.

Pitanje pobednika rešio je, četiri minuta pre kraja, Dragan Milosavljević koji je vezao dve “trojke” i doneo Partizanu veliko vođstvo od 58:45. Do kraja meča crno-beli su veoma dobrom odbranom sačuvali pobedu i doneli radost svojim navijačima.

Utakmicu je obeležio i incident među navijačima Partizana sredinom poslednje četvrtine. Tada je došlo do međusobnog sukoba pristalica crno-belih, intervenisala je policija, a duel je nastavljen posle nekoliko minuta prekida. Prvo poluvreme obeležio je izuzetno mali broj poena, uslovljen, što dobrim odbranama, što promašajima i greškama na obe strane.

Igokea je bila bolja u skoku, dok je igru crno-belih obeležio šuterski raspoloženi letonski internacionalac Davis Bertans.

Crno-beli su u publici imali i podršku svojih bivših asova Predraga Drobnjaka, Nikole Pekovića, Miloša Vujanića i Novice Veličkovića.

Tanjug