Partizan dobio Konstantin i učvrstio se na vrhu

Košarkaši Partizana ostvarili su rutinsku pobedu protiv Konstantina 76:64 (17:16, 27:13, 16:19, 16:16) šestom kolu košarkaške Superlige.

Gosti iz Niša dobro su se držali u početku, nije ih pokolebalo 7:0 za Partizan, napravili su seriju od 11 uzastopnih poena i poveli, a prva četvrtina završena je minimalnom prednošću domaćina 17:16. U drugoj, crno-beli “dodali su gas” i serijom 13:0 vrlo brzo stvorili veliku razliku, a na odmor otišli sa plus 15 (44:39).

Uvodni minuti treće četvrtine doneli su promašaje na obe strane, Nišlije su spustile razliku na manje od deset, ali nisu mogle da ozbiljno zaprete. Partizan je u završnoj deonici povremeno dizao prednost na 17 poena, ali košarkaši šampiona nisu se mnogo trudili da spreče goste da u završnih par minuta ublaže poraz.

Žofri Lovernj je ubacio 12 poena uz 6 skokova i 2 asistencije, dok je Bogdan Bogdanović postigao 11 poena uz 4 skoka i 3 ukradene lopte.

Najefikasniji u Konstantinu bio je Gudžić sa 17 poena uz 6 skokova, dok je 11 poena imao Cvetković, uz po 4 skoka i ukradene lopte.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević posle pobede protiv Konstantina rekao je da je njegova ekipa sigurno mogla i bolje, ali da je možda prvi put ove sezone nedostajalo motiva za svih 40 minuta.

"Konstantin je demonstrirao karakter, što smo i znali, bez obzira na poziciju na tabeli, bore se svih 40 minuta, čvrsto, rezonski, prave oštre faulove. Mi smo mogli i bolje da odigramo, izgubili smo dosta lopti, možda nam je prvi put u domaćem prvenstvu nedostajalo motiva svih 40 minuta. Važno je da se niko nije povredio, sledi dan odmora, aonda počinjemo pripreme za ono što nas čeka u Laktašima", izjavio je Vujošević.

Kapiten crno-belih Vladimir Lučić naglasio je značaj činjenice da je njegov tim jedini neporažen u Superligi Srbije.

"Zasluženo smo slavili, najvažnije je da bez poraza u domaćem prvenstvu idemo u možda i najvažniji period u sezoni, za fajnal-for ABA lige", rekao je Lučić.