Kosarkasi Partizana pobedili su ekipu Crvene zvezde sa 75:72

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Crvene zvezde sa 75:72 u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa i tako izborili još najmanje jednu utakmicu


Drama u trećoj utakmici, ali su se za razliku od prethodnog duela, sada radovali košarkaši Partizana. Tokom celog meča je vođena velika borba i nije bilo lepe košarke, a malo je falilo da crno-beli ponovo od gotovog naprave veresiju.

U poslednji minut su izabranici Aleksandra Džikića ušli sa "plus 9", ali su onda serijom grešaka, pre svega Džamara Vilsona, crveno-beli zapretili. I malo je nedostajalo da opet presudi Marko Gudurić, koji je ponovo pogodio trojku.

Ipak, uspeli su uz dosta sreće gosti na ovom meču da sačuvaju prednost u poslednjim sekundama pošto je Marko Simonović promašio trojku za produžetak.

Prethodno je jedan od verovatno i ključnih poteza utakmice bila trojka Adina Vrapca u poslednjoj sekundi treće deonice, kada je sa tri četvrtine terena pogodio trojku za 53:47. To je dalo krila igračima Partizana na početku poslednjih 10 minuta, kada su napravili dvocifrenu prednost.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Džons i Veličković sa po 13 poena, dok su jedan manje dali Murić i Vilijams. Kod Zvezde se izdvojio Cirbes sa 19, a 15 je ubacio Simonović.

Četvrti meč igra se u četvrtak, a domaćin je Partizan.
Crvena zvezda - Partizan 72:75 (13:5, 16:22, 18:26, 25:22)

Hala: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Jovčič, Nešković, Obrknežević. Gledalaca: 5.799

Crvena zvezda: Kinsi 10, Rebić, Dangubić 4, Mitrović 4, Lazić 4, Micić 3, Simonović 15, Gudurić 3, Jović 5, Miler 5, Cirbes 19, Štimac.

Partizan: Aranitović 4, Džons 13, Murić 12, Marinković, Veličković 13, Vitkovac 4, Đumić, Magdevski, Milutinović 8, Vilijams 12, Vrabac 5, Vilson 4.

informer.rs