Zvezda bolja od Mege za 1:0 u seriji

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras Mega Leks sa 77:66 (21:18, 22:12, 13:12, 21:24 ) i poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije.

Zvezda je od starta meča imala inicijativu, a presudna je bila druga deonica u kojoj su crveno-beli, posle serije od 14:6, stigli do 13 poena razlike. Izabranici Dejana Radonjića u nastavku su mirno priveli utakmicu kraju i povećavali prednost, koja je u pojedinim trenutcima iznosila i maksimalnih plus 21.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Marko Simonović sa 14 poena, Stefan Jović je ubacio 11 uz osam asistencija, dok je Maik Cirbes imao 10.

U ekipi Mega Leksa, Rade Zagorac je ubacio 20 poena, Nikola Janković je dodao 12, a Aleksandar Rašić je meč završio sa devet poena.

Mladi tim Mege je i na ovom susretu igrao bez pomoći Timoti Luvavua, Alfe Kabe, Aleksandra Aranitovića i Ognjena Jaramaza, ali je ponovo pružio dobar otpor šampionu Srbije.

Polufinalna serija Superlige igra se na dve pobede, a u narednom meču, Mega će u nedelju u Sremskoj Mitrovici ugostiti Crvenu zvezdu.

Drugi polufinalni duel, između Partizana i FMP-a, na programu je sutra od 18 sati.

Tanjug