Djordjevic saopstio spisak igraca za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre

BEOGRAD - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je spisak igrača za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Beogradu na kojem su novajlije Marko Gudurić iz Crvene zvezde i tandem Mega Leksa Rade Zagorac - Ognjen Jaramaz.

U odnosu na tim sa prošlogodišnjeg Evropskog šampionata nema Zorana Ercega, koji ove sezone nije imao klub, a nema ni Luke Mitrovića, koji je zbog povrede propustio veći deo sezone, ali su pozvani NBA centri Nikola Jokić i Boban Marjanović.

Na spisku se nalaze: Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović, Nemanja Dangubić, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Stefan Jović, Nikola Kalinić, Marko Kešelj, Ognjen Kuzmić, Vladimir Lučić, Milan Mačvan, Stefan Marković, Boban Marjanović, Vasilije Micić, Dragan Milosavljević, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica, Marko Simonović, Vladimir Štimac, Miloš Teodosić i Rade Zagorac.

Pre okupljanja, 15. juna u Kraun Plazi, spisak će biti skraćen na 16 imena.

Kvalifikacioni turnir igra se u KOMBANK areni od 4. do 9. jula, a Srbija će igrati u A grupi sa Portorikom i Angolom, dok su u B grupi Češka, Letonija i Japan.

Samo pobednik obezbediće plasman na Olimpijske igre u Riju.


Tanjug