Poraz Zvezde u Areni, propustena druga sansa za TOP8

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras na svom terenu od Darušafake sa 80:61 (15:20, 20:14, 19:15, ) u 13. kolu E grupe Top16 faze Evrolige.

Tim Dejana Radonjića propustio je drugu priliku da ostvari najveći uspeh ustoriji u Evroligi i plasira se u četvrtfinale, za šta mu je potreban trijumf u poslednjem kolu u Zagrebu protiv Cedevite.

Šampion Srbije i ABA lige sada ima skor 7-6, ali bi mu za mesto među osam najboljih obezbedio jedan poraz Efesa u naredna dva kola, koji gostuje Fenerbahčeu i dočekuje Panatinaikos.

Veliki ulog i krcata Kombank arena kao da su sputali crveno-bele da savladaju ekipu koja je ranije izgubila sve šanse za prolaz dalje, pa su gosti iz rasterećenosti uspeli da svojim sunarodnicima iz Efesa daju “veštačko disanje”.

Prazan hod krajem treće i početkom četvrtine Crvene zvezde, u kojoj je kvalitetan i skupocen sastav Daršufake napravio seriju 16:1, uslovili su da Radonjićevi izabranici zakomplikuju sebi sudbinu i dožive drugi poraz zaredom.

Najefikasniji na meču bio jer Skoti Vilbekin sa 19 poena, Džamon Gordon upisao 14, dok je bivši igrač Zvezde Milko Bjelica postigao 13. Kod crveno-belih Kvinsi Miler dao je 18, a jedini dvocifren je još bio Nemanja Dangubić sa 14.

Košarkaši Crvene zvezde narednog petka igraju sa Cedevitom u borbi za četvrtfinale Evrolige.

Tanjug