Partizan je svrgnuo Zvezdu sa trona

Partizan je svrgnuo Zvezdu! Posle tri trijumfalne godine crveno-beli će morati da predaju pehar Kupa Koraća, jer su ih crno-beli savladali večeras u polufinalu u Nišu sa 68:60

Meč je od početka do kraja bio u rukama košarkaša Partizana! Neverovatno motivisani su ušli u meč, našpanovani, agresivni na terenu. Zvezdi ništa nije polazilo za rukom, a jedan od dvojice najboljih igrača ove sezone, Kvinsi Miler, dobio je tri lične greške u prvoj četvrtini i potpuno je ispao iz ritma.

Maltene svi igrači u crno-belom timu imali su svoje male partiture. Po pet skokova ostvarili su čak i Koprivica i Milutinović, koji se nisu do sada isticali većom minutažom. Upravo su u skokovima crno-beli stekli apsolutnu dominaciju i dobili meč: 40 Partizana, naspram 26 Zvezde!

Prednjačio je u pobedničkom sastavu Kevin Džons, koji je meč završio sa 19 poena, a veliku podršku u košgeterskom učinku imao je u Vilsonu, koji je stao na 16 poena, ali kao u derbiju u ABA ligi, ponovo je najviše "povukao" u poslednjih 10 minuta.

Kod Zvezde, osim Maika Cirbesa, koji je završio utakmicu sa dabl-dabl učinkom, iznad ostatka ekipe bili su Tarens Kinsi i Vasilije Micić, dok je Kvinsi Miler završio sa tri poena, a Marko Simonović sa - nulom.

Partizan će sutra u finalu igrati protiv Mege Leks, koja je u prethodne dve godine gubila u borbi za trofej od Zvezde.
informer.rs