Zvezda pobedila MZT u Pioniru


BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u dvorani Pionir u Beogradu ekipu MZT iz Skoplja sa 92:79 (29:18,19:22, 30:13, 14:26) u poslednjoj utakmici 22. kola ABA lige.

Regionalni šampion ostao je u trci za drugo mesto i prednosti domaćeg terena uoči polufinalnog duela u plej-ofu, na kojem se nalazi Cedevita zbog međusobnog skora u odnosu na Crvenu zvezdu.

Crveno-beli su opravdali ulogu favorita protiv makedonskog predstavnika i zabeležili 16. trijumf, uz šest poraza.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Maik Cirbes sa 28 poena, 12 je dao Vasilije Micić, a po 10 Branko Lazić i Nemanja Dangubić.


Radonjić: Kontrolisali meč, sve nam je išlo od ruke

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je veoma zadovoljan igrom i pobedom svog tima protiv MZT Skoplja.

“Od starta smo imali jasnu ideju, što zbog okolnosti u kojima se nalazimo, što zbog želje da kontrolišemo dešavanja i da pri tome ne uđemo u probleme. Od početka smo krenuli kako smo mislili i sve nam je išlo na ruku. Znali smo da MZT ima kvalitet i iskustvo da nam parira, što je uspeo u jednom delu drugog perioda”, rekao je Radonjić posle meča na konferenciji za medije u hali Pionir.

On je objasnio da je ekipa imala mnogo problema zbog povreda i prehlade.

“Miler je dobio visoku temperaturu pred sam početak meča. Nadam se da situacija neće da se pogorša. Kinzi nije trenirao od meča sa Lokomotivom i smatrao sam da ne treba da rizikujemo. Mada je bilo još rovitih igrača, ali nismo to hteli to da apostrofiramo”, naveo je crnogorski trener.

Njegov kolega sa klupe MZT-a Aleksandar Jončevski čestitatao je crveno-beli na zasluženom trijumfu.

“Došli smo da pokažemo koliko možemo, bez obzira na rezultata. Nismo imali rešenje za Cirbesa, pravio nam je ogromne probleme, na kraju i ubacio trojku. Bio je veoma raspoložen i nismo imali rešenje za njega. Crvena zvezda je kvalitetan tim, želim joj puno uspeha za Evroligu i u nastavku ABA, a mi ćemo probati da na našem terenu obezbedimo opstanak”, zaključio je Jončevski.


Tanjug