Partizan teškom mukom do bodova protiv Solnoka


BEOGRAD - Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu Solnoka sa 62:55 (16:12, 13:18, 17:14, 16:11), u utakmici 14. kola regionalne Jadranske lige.

Crno-beli su očekivano slavili, ali su teškom mukom došli do izuzetno značajnih bodova kojima su napravili korak bliže ka plasmanu u plej-of.

Bila je ovo sedma pobeda Partizana, koji isto toliko puta i poražen u dosadašnjem delu sezone, dok Solnok sada ima skor 6-8.

Obistinile su se strepnje da će u redovima crno-belih "škripati" nakon neuspeha u derbiju protiv podgoričke Budućnosti, a pritom je neugodni mađarski tim igrao veoma dobro.

Solnok je na poluvreme otišao sa poenom prednosti (30:29), ali se činilo da će Partizan, iako oslabljen, u nastavku stabilizovati igru i nametnuti tempo za sigurnu pobedu bez mnogo neizvesnosti.

Strepnja se, međutim, odužila do pred sam kraj, dragocena pobeda ipak je izborena, ali "na mišiće".

Domaćina su do uspeha predvodili Pavlović sa 13, Milosavljević sa 10 i Andrić i Milutinov sa po devet poena, dok je u ekipi Solnoka daleko najbolji bio Džons, koji je ubacio 25.

Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić rekao je da su crno-beli izborili važnu pobedu u očekivano teškoj utakmici protiv Solnoka.
"Očekivali ovakvu utakmicu, jer smo znali kako Solnok igra u poslednje vreme. Podigli su nivo igre, kako u Jadranskoj ligi, tako i Evrokupu, a mi smo bili opterećeni pošto je svaka utakmica važna zbog plasmana u plej-of. To kao da sputa ekipu", izjavio je Gašić posle meča.

On smatra da je previše lopti završilo u protivničkim rukama.
"Umesto da ranije rešimo meč, izgubili smo mnogo lopti, ali i odigrali dobru odbranu. Solnok je veoma nezgodna ekipa, koja će mnogima zagorčati život. Za nas je ovo izuzetno važna pobeda, da pred nastavak drugog dela lige stvorimo timski duh i zajedništvo", naglasio je Gašić.

Prema njegovim rečima, Aleksandar Pavlović je obnovio povredu skočnog zgloba, a nešto više o ozbiljnosti povrede znaće se sutra.

Trener Solnoka Dragan Aleksić priznao je da su crno-beli izborili zasluženu pobedu.
"Partizan je odigrao momački. Probali smo da im pariramo, ekipa je dala 100 odsto mogućnosti. Nadam se da ćemo ovako igrati i na domaćem terenu", rekao je Aleksić.

Partizan u narednom kolu Jadranske lige gostuje u subotu ekipi Krke, a na klupu se vraća Duško Vujošević, kome je večeras istekla suspenzija od tri utakmice.

izvor;Tanjug