Srbija u Berlinu sa Španijom, Nemačkom i Turskom


PARIZ - Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u B grupi prvenstva Evrope, u Berlinu, sa selekcijama Španije, Turske, Italije, Islanda i domaćina Nemačke, određeno je žrebom danas u pariskom Diznilendu.

Šampionat Evrope 2015. nakon odustajanja Ukrajine zbog politicke situacije u zemlji biće održan od 5. do 20. septembra u Francuskoj (Monpelje i Lil), Nemačkoj (Berlin), Hrvatskoj (Zagreb) i Letoniji (Riga).

Sastavi grupa:

A grupa (Monpelje): Francuska, Finska, BiH, Poljska, Izrael, Rusija
B (Berlin): Španija, Srbija, Turska, Italija, Nemačka, Island
C (Zagreb): Hrvatska, Slovenija, Grčka, Makedonija, Gruzija, Holandija
D (Riga): Litvanija, Ukrajina, Letonija, Belgija, Češka, Estonija

Grupna faza takmičenja biće održana od 5. do 11. septembra u Monpeljeu, Berlinu, Zagrebu i Rigi, dok će nokaut faza i finalni meč (12 - 20. septembar) biti odigrani na stadionu Lila.

Srbija će otvoriti šampionat 5. septembra u Berlinu utakmicom protiv Španije.

Izabranike selektora Aleksandra Đorđevića narednog dana očekuje okršaj sa Nemcima, a zatim slede dueli sa Islandom (8. septembra), Turskom (9. septembra) i u poslednjem kolu sa Italijom (10. septembra).

Plasman u osminu finala kontinentalnog prvenstva izboriće četiri najbolje ekipe iz grupe.

Timovi iz B grupe ukrštaju se u osmini finala sa rivalima iz grupe A u kojoj su Francuska, Finska, BiH, Poljska, Izrael i Rusija.

Predstojeći šampionat Evrope je i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. Direktno učešće na Igrama izboriće samo finalisti, dok će timovi plasirani od 3. do 6. mesta igrati kvalifikacije.

Titulu kontinentalnog prvaka brani Francuska.

Prethodni evropski šampionat 2013. godine u Sloveniji košarkaši Srbije završili su na sedmom mestu.

izvor; Tanjug