Večiti derbi: Partizan gostuje prvoplasiranoj Zvezdi


BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sastaju se večeras u Beogradu u derbi utakmici 10. kola Jadranske lige.

Zvezda u mnogo boljoj formi i atmosferi dočekuje večiti derbi, s obizrom na rezultate ove sezone. Crveno-beli ne znaju za poraz u regionalnom takmičenju, dok u Evroligi imaju skor 4-3 i nalaze se na pragu prolaska u Top 16 fazu takmičenja.

Ipak, trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da u večitom derbiju nema favorita, jer su utakmice protiv Partizana uvek neizvesne, bez obzira na stanje na tabeli.
"Ne mislim da će biti lako, kao što mnogi predviđaju. Poznato je da su derbi mečevi specifični i moramo sa punim kapacitetom da budemo ozbiljni. Partizan može da nas dobije, iskusni su, ali ovo je tek prvi naš duel.Ipak, želimo da nastavimo seriju dobrih rezultata i pobedimo", rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali Pionir.

Crnogorski stručnjak naglasio je da Partizan zaslužuje respekt.
„Nastavljamo žestok ritam, posle Neptunasa čeka nas večiti derbi, koji ima posebnu draž. Znamo da će biti teško, Partizan je u dobroj formi i u Turskoj je pokazao da zaslužuje respekt. Imaju mlad tim, ali i iskusne igrače, kao što su Mačvan, Bogdanović i Tepić", kazao je Radonjić.

Trener Partizana Duško Vujoševicg ulogu favorita prepustio je Crvenoj zvezdi, ali i dodao da će to morati da dokaže na terenu.
"Zvezda je dovela dobra pojačanja, pre svega Markusa Vilijamsa, dok je Marjanović uz njega postao ono što se očekivalo. Zvezda je napravila odličnu atletsku selekciju igrača dovođenjem Jovića, Dangubića i Kalinića.

Igraju dobro u Evroligi i predstavljaju grad i Srbiju, a nastupima protiv najjačih timova Evrope stiču kvalitet koji obezbeđuje poziciju favorita uoči derbija. Međutim, teško je preneti ulogu favorita sa papira na teren", rekao je Vujošević.

Utakmica 10. kola Jadranske lige Crvena zvezda - Partizan igra se večeras od 19 sati u hali Pionir.

izvior; Tanjug