Srbija protiv Hrvatske, Letonije, Rusije i Velike Britanije


BUDIMPEŠTA - Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Rumuniji sledeće godine u grupi C zajedno sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom, odlučeno je danas žrebom u Budimpešti.

Izabranice selektorke Marine Maljković mečeve prve faze šampionata igraće u mađarskom gradu Sombatheljiju.

U grupi A nalaze se Francuska, Češka, Ukrajina, Crna Gora i Rumunija, u grupi B takmičiće se Turska, Belorusija, Poljska, Italija i Grčka, dok su u grupu D smeštene Španija, Slovačka, Litvanija, Švedska i Mađarska.

Plasman u drugu rundu obezbediće po tri najbolje ekipe iz svake grupe, posle čega sledi borba za plasman u četvrtfinale koje će se igrati u Budimpešti.

Evropsko prvenstvo održaće se od 11. do 28. juna sledeće godine i kvalifikacionog je karaktera za Olimpijske igre u Riju.



Maljković: Grupa je jaka, ali bićemo spremne

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je večeras da nacionalni tim nije imao sreće prilikom žreba, ali da će uprkos tome njene izabranice otići spremne na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji.

"Pripremićemo se najbolje što možemo, a ono što je dobro u svemu tome je da smo u završnoj fazi plana i programa priprema i sigurna sam da ćemo dobro raditi. Naš osnovni cilj je da Srbija nastavi da napreduje i beleži dobre rezultate kao što je to bio slučaj na prethodne dve velike manifestacije prošle godine na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i ove godine na Svetskom šampionatu u Turskoj. Želimo da se iz godine u godinu usavršavamo i prikažemo još lepšu igru na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj", rekla je Maljkovićeva.

Srpske košarkašice su na prethodnom EP imale priliku da igraju protiv Velike Britanije i Letonije. Od Britanki su izgubile sa 76:68, dok su savladale Letoniju sa 62:56.
"Iako nikada ne komentarišem žreb, jer je to viša sila, kada se pogledaju velika imena reprezentacija koje smo dobile za protivnike, ne može da se kaže da smo baš imale sreće. Zanimljiv je podatak da se ponovo ukrštamo sa Letonijom i Velikom Britanijom, kao i pre dve godine u Francuskoj", dodala je Maljkovićeva.





izvor; Tanjug