Zvezda nezaustavljiva, pobeda protiv Cedevite u Zagrebu


ZAGREB - Košarkaši Crvene zvezde savladali su sinoć u Zagrebu ekipu domaće Cedevite sa 88:87 (17:17, 19:21, 31:19, 21:30), u poslednjoj utakmici 9. kola regionalne Jadranske lige.

Izabranici Dejana Radonjića postigli su veoma značajan uspeh i devetom pobedom zaredom učvrstili se na čelu tabele, jedini s maksimalnim učinkom, dok je Cedevita pretrpela treći poraz.

Novom dobrom partijom crveno-beli su potvrdili da su nezaustavljivi ove sezone u regionalnom takmičenju.

Duel sa domaćim evroligašem u Domu sportova Beograđani su otvorili sjajnom serijom 11-0, ali je Cedevita brzo uhvatila priključak i celo drugo poluvreme vođena je ravnopravna borba.

Međutim, Crvena zvezda je u trećoj četvrtini zaigrala sjajno i predvođena Blažičem i Vilijamsom postigla čak 31 poen, najavljujući zasluženu pobedu nad kvalitetnim protivnikom.

Najviše uzbuđenja viđeno je u poslednjoj deonici utakmice. Cedevita je svim silama nastojala da napravi preokret, uspela 45 sekundi pre kraja da dođe do vođstva (87:85), ali su crveno-beli ostali skoncentrisani i precizni, pa su zahvaljujući Jaki Blažiču izborili važan trijumf.

Nešto više od pet sekundi pre zvuka sirene Blažič je pri vođstvu domaćina (87:86) oba puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja, Delaš nije iskoristio poslednji napad Cedevite i Crvena zvezda je okončala borbu novim trijumfom.

Srpski tim do pobede su predvodili Blažič sa 20, Cirbes sa 13, Mitrović sa 12 i Vilijams sa 11, poena, dok su u redovima Cedevite najbolji bili Pilepivć sa 21, Bilan sa 13 i Delaš sa 12.

Pred početak utakmice minutom ćutanja odata je posta tragično stradalom navijaču crveno-belih Marku Ivkoviću, a igrači oba tima izašli su na teren s porukom "Stop nasilju".

Radonjić: Ovo je pobeda za našeg Marka

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić pobedu nad Cedevitom posvetio je preminulom navijaču crveno-belih Marku Ivkoviću.

Ivković je ubijen u petak uoči utakmice košarkaške Evrolige u Istanbulu, gde je Crvena zvezda gostovala ekipi Galatasaraja, a sahranjen je u ponedeljak na Bežanijskom groblju u Beogradu.
"Ovu pobedu posvećujemo našem Marku. Došli smo iz Istanbula posle dosta teškog meča sa dva produžetaka, ali i dogadaja koji nas je sve izuzetno pogodio. To nam je odvuklo pažnju, nismo mogli da se koncentrišemo na meč u meri u kojoj je to potrebno", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Zvezda je u Zagrebu kontrolisala igru i rezultat tokom većeg dela drugog poluvremena, ali je domaćin dobrom odbranom i trojkama meč uveo u neizvesnu završnicu.
"Pokušali smo da se spremimo najbolje što možemo, s obzirom na situaciju. Samim tim, očekivao sam oscilacije i pokušao da ih smanjim na najmanju moguću meru. Bila je prisutna i nervoza. Na kraju smo slavili, došli do bodova, ali i dalje sve je to...", ostao je nedorečen Radonjić.

I borbeni bek crveno-belih Branko Lazić nije mogao da ostane bez komentara na tragičan događaj u Istanbulu.
"Jako mi je žao što se to dogodilo. Ovu pobedu posvećujemo njemu, njegovoj porodici i prijateljima. Bilo je teško i neizvesno do kraja. U prvom delu smo imali manje-više kontrolu dešavanja na parketu, iako smo pravili dosta grešaka. Ipak, na kraju smo uspeli da iskontrolišemo rezultat i utakmicu rešimo u našu korist", zaključio je Lazić.

Izvor; Tanjug