Zvezda posle drame ispustila pobedu protiv Galatasaraja

STANBUL - Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Istanbulu od ekipe domaćeg Galatasaraja posle dva produžetka sa 110:103 (22:16, 23:24, 9:23, 28:19 - 28:21), u utakmici 6. kola D grupe Evrolige.

Izabranici Dejana Radonjića propustili su veliku priliku da četvrtom pobedom naprave krupan korak ka plasmanu u Top 16 fazu.

U izvanrednoj utakmici crveno-beli su bili na putu da reše susret već nakon 40 minuta igre, ali je slavlje sprečio srpski internacionalac u ekipi domaćina Zoran Erceg trojkom dve sekunde pre zvuka sirene, skoro sa pola terena.

Prethodno su Beograđani furioznom igrom u trećoj četvrtini prosto nokautirali domaćina, imali i deset poena viška (57:47), pa je sve je govorilo da im uspeh neće izmaći.

Markus Vilijams je sjajno dirigovao igrom crveno-belih, Galatasaraj je s naporom pokušavao da dođe do preokreta i kada se očekivao kraj susreta Erceg ga je neverovatnom trojkom uveo u produžetak.

Usledila čak dva u kojima crveno-beli nisu uspeli da zadrže prisebnost i nađu put do zasluženog trijumfa.

Imali su šanse, herojski su se borili, ali se čini da su kola krenula nizbrdo kada je zbog pet ličnih grešaka teren morao da napusti sjajni Nikola Kalinić nešto više od dva i po minuta pre kraja.

Galatasaraj je uspeo da uz pomoć sreće posle divovske borbe, mnogo uzbuđenja i neizvesnosti, izbori treću pobedu, koliko ima i Crvena zvezda.

U ekipi domaćina briljirali su Erceg sa 32 i Karlos Arojo sa 26 poena, dok su u redovima odličnog tima Crvene zvezde najbolji bili Luka Mitrović sa 30, Boban Marjanović sa 23 i Kalinić sa 21.

Vilijams je postigao osam poena, ali je imao 17 asistencija i oborio rekord Evrolige na jednom meču.

U 7. kolu D grupe Crvena zvezda naredne nedelje dočekuje litvanski Neptunas.

Tanjug 21.11.2014 22:02