Partizan bez snage za revanš Lijetuvos Ritasu


BEOGRAD - Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od ekipe Lijetuvos Ritasa sa 85:76 (18:16, 20:16, 26:26, 21:18), u utakmici 6. kola E grupe Evrokupa.

Meč je odigran u dvorani Pionir pred oko 6.000 gledalaca, a sudili su Boris Šulga (Ukrajina), Bendzamin Himenez (Spanija) i Saverio Lanzarin (Italija).

PARTIZAN: Tepić 8, Murić 14, Marinković 3, Dalo 2, Milutinov 8, Macvan 22, Gagić 7, Andrić 6, Milutinović 3, Bezbradica, Bogdanović, Šalić.
LIJETUVOS RITAS: Lesli 12, Dambrauskas, Juskevičijus 8, Lukauskis, Bejron 2, Šeškus, Valejka, Gecevičijus 15, Orelik 21, Kavaliauskas 21, Mozer 2.

Košarkasi Partizana nisu uspeli da zabeleže cetvrtu pobedu u nizu u svim takmicenjima i revansiraju Lijetuvos Ritasu za ubedljiv poraz u Litvaniji (92-65).

Crno-beli su nakon novog neuspeha ztano umanjili šanse za plasman u narednu fazu takmičenja.

Kao ni na jednoj utakmici ove sezone izabranici Duška Vujoševića imali su podršku navijača, koji su popunali tribine i napravili atmosferu po kojoj je Partizan bio prepoznatljiv svih ovih godina u Evropi.

Ipak, ta energija sa tribina nije im bila od pomoći. Domaćin kao da se nije snašao na nešto čvršću igru koje su dozvolil arbitri.

Partizan je konstatno bio u zaostatku i jurio prednost protivnika. Najbliži preokretu bio je u 27. minutu pri rezultatu 50:54, ali su gosti vrlo brzo odgovorili novom serijom za beg na dvocifrenu prednost.

U sledećem kolu košarkaši Partizana u sredu gostuju turskom Banvitu.

Izvor; Tanjug