Radonjić: Imamo težak raspored, ali na dobrom smo putu


BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da utakmicom protiv Laborala u 5. kolu Evrolige crveno-beli započinju seriju teških gostovanja.

"Imamo težak raspored, predstoje nam četiri gostovanja u šest utakmica. Tim ima oslcilacije u igri, jer je najmlađi u Evroligi. Međutim, na dobrom smo putu, raduje me forma igrača, posebno Čarlsa Dženkinsa i svaki meč u Evroligi za nas predstavlja veliku školu", rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali Pionir.

On je dodao da veruje da njegov tim može da ostvari podvig i pobedi Laboral u Vitoriji.
"Laboral je ove seozne dosta promenio tim, zadržali su okosnicu i doveli nekoliko kvalitetnih pojačanja. Imaju visoke ambicije ove sezone, o čemu govori i angažovanje Saše Vujačića. Na svom terenu još ne znaju za poraz u Evroligi, biće veoma težak meč, ali motivisani smo da napravimo još jedan podvig", rekao je Radonjić.

Radonjić je istakao da je Olimpijakos opravdao ulogu favorita u dosadšnjem delu grupe D, dok sve ekipe imaju pođednaku šansu za preostala tri mesta, koja vode u TOP 16 fazu.
"Svakom pobedom povećavamo nade za plasman u drugu fazu. Olimpijakos je opravdao ulogu favorita, a ostalo će se rešavati u međusobnim duelima. Sve je u igri, čak i koš razlika. Protiv Galatasaraja i Valensije nismo odreagovali kako smo želeli u pojedinim trenucima, pošto smo mogli i ubedljivije da pobedimo", rekao je Radonjić.

Težak meč očekuje i bek crveno-belih Nemanja Dangubić.
"Očekuje nas težak zadatak u Vitoriji, Laboral ima dobar tim, u formi su, ali ako odigramo onako kako znamo, sa dosta energije u odbrani, verujem da možemo da stignemo do pobede", rekao je Dangubić.

Utakmica Laboral - Crvena zvezda igra se u četvrtak od 20.30.

Tanjug