Partizan demantuje FIBA: Nismo skinuli zabranu BAT-a


BEOGRAD - Košarkaški klub Partizan demantovao je danas da mu je arbitražni tribunal (BAT) ukinuo zabranu registracije novih igrača.

"Povodom netačnih informacija koje su se pojavile u medijima Partizan je u obavezi da reaguje. Klubu iz Humske nije skinut BAT i ta vest nije saopštena na zvaničnom sajtu FIBA", navodi se na sajtu crno-belih.

Svetska košarkaška federacija (FIBA) saopštila je 1. septembra da srpski šampion ima rok od dva meseca da reši spor i isplati bivšeg igrača Jaku Klobučara.
"BAT je na snazi od tog trenutka, ali zbog roka od dva meseca koji je dat, ime Partizana se ne nalazi na zvaničnom sajtu organizacije u okviru liste klubova koji imaju zabranu registracije igrača. Po isteku predviđenog roka, ukoliko ne dođe do rešenja izmedu kluba i Klobučara, FIBA će uvrstiti Partizan na pomenutu listu. Uprava kluba čini sve da skine suspenziju i na taj način nesmetano počne sezonu, registruje igrače koji su već potpisali ugovore sa klubom i dovede nova pojačanja", poručili su iz Partizana.