Cibona pobedila Cedevitu i osvojila trofej Jadranske lige

BEOGRAD - Košarkaši zagrebačke Cibone osvojili su trofej Jadranske lige pošto su večeras u finalnoj utakmici završnog turnira u Beogradu savladali ekipu gradskog rivala Cedevite sa 72:59 (18:14, 16:12, 15:13, 22:20).

Cibona je osvojila prvi trofej regionalnog takmičenja i postala tek drugi hrvatski klub koji je trijumfovao u 13 sezona Jadranske lige, nakon što je prethodno pošlo za rukom Zadru 2003. godine.

Za najkorisnijeg igrača završnog turnira (MVP) proglašen je Dario Šarić (Cibona).

Utakmica je odigrana pred 1.000 gledalaca u Beogradskoj areni, a sudili su Ilija Belošević, Milivoje Jovčić i Milivoje Vojinović.

CIBONA: Kus 8, Planinić 7, Blesingejm 11, Demo, Šarić 23, Rozić 11, Jagodić 4, Junaković, Maura, Arapović, Siriščević 2, Gabrić.

CEDEVITA: Mazalin , Zubčić 7, RAmljak, Babić 4, Delaš 8, Smit 8, Rej, Suton, Bilan, Nurkić 9, Baltić, Baždarić 7.

Košarkaši Cibone zasluženo su osvojili Jadransku ligu, jedan od retkih trofeja koji zagrebački klub nema u bogatoj istoriji.

Neočekivano finale dva hrvatska kluba u Beogradu odigrano je u pomalo “sablasnoj” atmosferi pošto je domaća publika u ogromnoj meri izgubila interesovanje za Fajnal for nakon eliminacije Crvene zvezde i Partizana.

Ekipa Cibone je, praktično, vodila tokom cele utakmice, a do trijumfa je došla verovatno lakše nego što je bilo ko mogao i da pretpostavi.

Najbolji igrač Cibone Dario Šarić još jednom je potvrdio da je jedan od najtalentovanijih evropskih košarkaša u ovom trenutku.

S druge strane, Cedevita nije uspela da ponovi partiju iz meča sa Partizanom u polufinalu i vrati se u život posle dvocifrenog zaostatka.

Uz Šarića, najbolji u redovima Cibone bio je DŽerel Blesingejm, dok je Jusuf Nurkić predvodio Cedevitu.

Koliko je bio dominantan Šarić govori i podatak da je u samoj završnici meča, pored poena i “banana”, uspevao i da diriguje pesmom grupice navijača sa tribina, a kraj je dočekao popevši se na reklamu.

Meču u Areni prisustvovalo je oko 300 navijača iz Hrvatske, od kojih su većina bile pristalice Cedevite.

Ekipu Cibone bodrilo je pedesetak navijača, koji su povremeno vređali centra protivničkog tima Jusufa Nurkića.

Izvor: Tanjug