Partizan pobedom započeo odbranu titule

KRAGUJEVAC - Košarkaši Partizana pobedom su započeli odbranu titule prvaka Srbije pošto su večeras u Kragujevcu, u poslednjoj utakmici prvog kola nacionalne Superlige, savladali ekipu domaćeg Radničkog sa 76:69 (22:28, 19:16, 16:6, 19:19).

Derbi kola pred oko 3.500 gledalaca u dvorani Jezero protekao je u velikoj borbi i zanimljivoj borbi nakon silovitog početka domaćeg tima. Radnički je najavio da bi mogao do uspeha, međutim, nije imao snage i koncentracije da izdrži ritam kvalitetnog protivnika, predvođenog izuzetno raspoloženim Sašom Pavlovićem.

Kragujevcani su na odmor otišli sa plus tri poena (44:41), ali je u nastavku usledio njihov pad u igri, dok je Partizan odigrao sjajno, posebno u odbrani. Domaćin je za sedam minuta postigao samo dva poena, dok su crno-beli bili čvrsti, smireni i precizni sa svih pozicija, pa su stekli ubedljivu prednost.

U poslednjoj deonici meča, Radnički je ponovo podigao nivo igre, međutim, gosti su znacački uzvratili i u završnici rutinski stigli do uspeha.

Crno-bele su do startne pobede u Superligi predvodili Pavlović sa 22, Bertans sa 15 i Lovernj sa 12 poena, dok su u Radničkom najefikasniji bili Birčević sa 18 i Lešić i Mlađan sa po 11.

Senku na korektnu borbu dve ekipe bacilo je isključenje trenera Partizana Duška Vujoševića, koji je u drugoj četvrtini udaljen sa terena nakon dve tehničke greške zbog prigovora sudijama.

Odigrano juče: FMP - Metalac Valjevo 72:61.

Odigrano u subotu: Crvena zvezda - Borac Čačak 85:63, Mega Vizura - Crnokosa Kosjerić 94:84.

U mečevima drugog kola Superlige Srbije 12. aprila sastaju se Metalac - Mega Vizura, Crvena zvezda - FMP, Borac - Partizan i Crnokosa - Radnički.

Tanjug, 07.04.2014