Srbija u grupi sa SAD, Kinom i Angolom

ISTANBUL - Košarkašice Srbije igraće na Svetskom prvenstvu u Turskoj u D grupi sa selekcijama SAD, Angole i Kine, odlučeno je danas žrebom u Istanbulu.

Pobednici grupa direktno će se plasirati u četvrtfinale, dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe ukrstiti u osmini finala.

Sastavi grupa:

Grupa A: Brazil, Japan, Češka i Španija.
Grupa B: Mozambik, Turska, Francuska i Kanada.
Grupa C: Koreja, Kuba, Australija i Belorusija.
Grupa D: Srbija, Kina, SAD i Angola.

Svetski šampionat u Turskoj održaće se od 27. septembra do 5. oktobra u Istanbulu i Ankari.

Joković: Pokušaćemo da dođemo do četvrtfinala

Potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Ana Joković rekla je da je zadovoljna žrebom za Svetsko prvenstvo u Turskoj i istakla da je cilj nacionalne selekcije plasman u četvrtfinale.
"Na žreb se naravno ne može uticati, ali sam u principu veoma zadovoljna. Treba naglasiti da se posle 12 godina pojavljujemo na Svetskom prvenstvu, a prvi put pod imenom Srbija. Imaćemo tu čast da igramo sa selekcijom SAD, zvaničnim svetskim i olimpijskim šampionima. Angola je prvak Afrike, a Kina tradicionalno jak protivnik, tipičan predstavnik azijske škole", rekla je Jokovićeva za sajt KSS.

"Naš tim ima potencijal i kvalitet i zato verujem da ćemo se plasirati među 12 najboljih, a kasnije pokušati da se plasiramo u četvrtfinale pogotovo što sa rivalima iz grupe C, Korejom, Kubom i Belorusijom može da se igra. Važnije je od svega je da devojke budu zdrave, dobro se pripreme, za šta će imati priliku na turnirima u Češkoj, Francuskoj i Španiji", istakla je Jokovićeva.



Tanjug