Košarkaši Partizana izgubili su danas u Moskvi

MOSKVA - Košarkaši Partizana izgubili su danas u Moskvi od ekipe domaćeg CSKA sa 84:52 (16:15, 22:7, 32:19, 14:11), u utakmici 10. kola F grupe Top 16 faze Evrolige.

MOSKVA - Košarkaši Partizana izgubili su danas u Moskvi od ekipe domaćeg CSKA sa 84:52 (16:15, 22:7, 32:19, 14:11), u utakmici 10. kola F grupe Top 16 faze Evrolige.

Crno-beli su bili bez šansi za iznenađenje protiv znatno kvalitetnijeg rivala, pa su očekivano pretrpeli osmi poraz, dok su "armejci" zabeležili devetu pobedu u Top 16 i preuzeli vođstvo u grupi.

Ruski prvak na ubedljiv način revanširao se Partizanu za poraz u Beogradskoj areni, ali početak susreta nije najavljivao pravi debakl gostiju. Crno-beli su se dobro držali 15 minuta i uspešno parirali u sporom ritmu oba tima, međutim, neočekivano ih je zahvatila kriza.

CSKA, premda nije blistao, u završnici druge četvrtine za tili čas je stvorio dvocifrenu prednost i na poluvreme otišao sa plus 16 poena (38:22).

U nastavku meča kola Partizana krenula su sasvim nizbrdo. "Armejci" su pojačali ritam i dominirali, u redovima crno-belih bilo je malo raspoloženih igrača, tako da je izostala i najmanja dilema po pitanju konačnog ishoda.

Moskovljani su rutinski okončali borbu, a nešto opuštenijom igrom dopustili su timu Duška Vujoševića da makar malo ublaži ubedljiv poraz.

Zanimljivo je da su se svi igrači CSKA upisali u strelce. Prednjačili su Fridzon i Kaun sa po 13 i Hrijapa sa 11, Nenad Krstić je ubacio devet, a Vladimir Micov osam poena.

Bolji od ostalih u slabom izdanju Partizana bili su Lovernj sa 17, Tepić sa devet i Pavlović sa osam poena.

U ekipi domaćina nije bilo povređenog Miloša Teodosića, a crno-beli su nastupili bez nedovoljno oporavljenog Tarensa Kinzija.

Susretu je prisustvovao i fudbaler CSKA, srpski reprezentativac Zoran Tošić.

U 11. kolu Top 16 Partizan dočekuje 20. marta ekipu Makabija iz Tel Aviva, dok CSKA gostuje Realu iz Madrida.

Vujošević: Danas su pojedinci bili odsutni tokom utakmice

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da su crno-beli potpuno zasluženo pretrpeli ubedljiv poraz na gostovanju moskovskom CSKA.
“Zaslužena ubedljiva pobeda CSKA. Pored razlike u klasi i svemu drugome, pokazali su večeras i razliku u karakteru. Naravno, imamo dosta odsutnih igrača, ali su bili odsutni i oni koji su danas igrali ovde u većem delu utakmice”, rekao je Vujošević za klupski sajt posle meča u Moskvi.



Tanjug, 13.03.2014