Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Evrokupa


BILBAO - Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Evrokupa pošto su večeras kao gosti u Bilbau, u pretposlednjem 5. kolu L grupe, savladali istoimenog španskog predstavnika sa 85:81 (25:17, 12:20, 23:20, 25:24).

Kolo pre kraja druge faze Evrokupa crveno-beli imaju skor 4-1 i osigurali su jedno od prva dva mesta u grupi.

Izabranici Dejana Radonjića smogli su snage za trijumf posle dugotrajnog putovanja u Baskiju, gde su stigli autobusom iz Madrida zbog nemogućnosti da avion pod udarima jakog vetra sleti na lokalni aerodrom.

Odigrali su zanimljivu i neizvesnu utakmicu, u završnici dramatičnu, nakon što su bili precizni u odlučujućim trenucima.

Srpski tim je sjajno otvorio meč, ali je u nastavku igrao sa mnogo oscilacija i ispustio prednost, pa je domaćin uspevao da uhvati ritam i u poslednjoj četvrtini zapreti potpunim preokretom.

Ipak, crveno-beli nisu posustajali, briljirao je precizni trojkaš Blažič, a kada je u poslednja dva minuta napravljena serija 8-0 važan uspeh je bio na vidiku.

Sve je rešeno u poslednjim sekundama kada je Nelson bio precizan iz slobodnih bacanja.

Do uspeha vrednog osmine finala Crvenu zvezdu su predvodili Blažič sa 20, Dragićević sa 16 i Nelson sa 13 poena, dok su u Bilbau najefikasniji bili Mumbru sa 18 i Grimau sa 15.

Ranije danas Nižnji Novgorod je pobedio Panionios sa 80:67 (24:13, 19:22, 14:15, 23:17).

Tabela: Crvena zvezda i Nižnji Novgorod 4-1, Bilbao 2-3, Panionios 0-5.
U poslednjem kolu L grupe 19. februara igraju Panionios - Bilbao i Crvena zvezda - Nižnji Novgorod.