Kosarkasi FMP-a plasirali su se u polufinale zavrsnog turnira Kupa Radivoja Koraca


BEOGRAD - Košarkaši FMP-a plasirali su se u polufinale završnog turnira Kupa Radivoja Koraća pošto su večeras u četvrtfinalu savladali ekipu Partizana sa 95:89 posle produžetka (22:17, 23:21, 17:24, 18:18 - 15:9).

Susret u Pioniru završen je nakon 40 minuta nerešeno 80:80 posle izjednačene, u finišu dramatične borbe. Tim iz Železnika imao je vođstvo od dva poena u poslednjem minutu i bio je na korak od senzacije već u regularnom toku, ali su crno-beli smogli snage da izjednače rezultat i izbore produžetak.

Ipak, košarkaši FMP-a nisu klonuli duhom, odigrali su čvrsto i angažovano dodatnih pet minuta i zasluženo došli do neočekivanog slavlja.

Oslabljeni, povredama desetkovani Partizan nije mogao da nađe rešenje za protivigru izuzetno raspoloženog i motivisanog tima Milana Gurovića, koga su navijači crno-belih uvredama dočekali u Pioniru.

Dugo je trajala rezultatska klackalica, mlada ekipa Duška Vujoševića nije mogla da zaustavi raspoloženog Čvorovića, ali je FMP u produžetku potpuno nadigrao rivala i njegovom uspehu nema prigovora.

Partizan je večeras igrao bez Bogdanovića, Kinsija, Tepića i Lovernja, kao i ranije povređenih Bertansa, Vestermana i Milosavljevića.

FMP su do trijumfa predvodili Čvorović sa 27, Čović sa 16 i Gudurić sa 14 poena, dok su kod crno-belih najefikasniji bili Aranitović sa 20 i Gagić i Andrić sa po 15.

Utakmici je prisustvovao i selektor državne reprezentacije Aleksandar Đorđević.

Popularni "panteri" iz Železnika u borbi za finale čekaju pobednika preostalog četvrtfinalnog meča u kojem se od 21 sat sastaju Mega Vizura i Crnokosa iz Kosjerića.

Drugi polufinalni par čine branilac trofeja Crvena zvezda i kragujevački Radnički. Crveno-beli su u četvrtak pobedili Borac iz Čačka sa 81:62, dok je Radnički nadigrao OKK Beograd - 87:72.

Polufinalni dueli završnog turnira Kupa Koraća igraju se u subotu od 17 i 21 sat, a meč za trofej na programu je u nedelju od 20.30 sati.