Počinje Kup Radivoja Koraća, Zvezda brani trofej

BEOGRAD - Četvrtfinalnim utakmicama Crvena zvezda - Borac Čačak i Radnički Kragujevac - OKK Beograd večeras u beogradskom Pioniru počinje završni turnir košarkaškog Kupa Radivoja Koraća.

Trofej "Žućkove levice" brani Crvena zvezda, koja je prošle godine u Kragujevcu prekinula petogodišnji niz Partizana u najmasovnijem takmičnju.

Crveno-beli su tada slavili sa 78:69, a finalni meč u hali Jezero obeležio je sukob navijača večitih rivala zbog čega je utakmica bila prekinuta i nastavljena dan kasnije bez prisustva publike.

Tim sa Malog Kalemgdana i ove godine važi za glavnog favorita, s obzirom na trenutnu formu i znatno oslabljeni, povredama desetkovani Partizan.
"U ovom sastavu i sa svim problemima, Kup nije imperativ ni prioritet. Povratkom Bertansa tim će biti jači u teškom kalendaru Jadranske lige, koja nam je prioritet i na kojoj je najveći akcenat, iako, naravno, ne odustajemo od respekta prema svakom takmičenju", rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Doduše, ni ekipa Dejana Radonjića nije bila bez problema, klub je na pola sezone odlučio da raskine ugovor sa Amerikancem Blejkom Šilbom, ali to ni približno ne može da se meri sa situacijom u taboru tima iz Humske.
"Ambicije Crvene zvezde su uvek najviše. Moramo ozbiljno da shvatimo ekipu Borca, iako je razlika u kvalitetu na našoj strani. Pritisak je normalan u klubu kao što je Zvezda, ali i ostale ekipe žele da osvoje ovo specifično takmičenje. Ispravke nema i trudićemo se da od prvog meča igramo dobro", rekao je Radonjić.

U preostalim četvrtfinalnim utakmicama u petak se sastaju Partizan - FMP i Mega Vizura - Crnokosa.
Četvrtak:
Crvena zvezda - Borac (18.30 sati), Radnički Kragujevac - OKK Beograd (21.00)
Petak:
Partizan - FMP (18.30), Mega Vizura - Crnokosa (21.00).

Polufinalni dueli zakazani su za subotu od 17 i 21 sat, dok je u nedelju od 20.30 na programu finalni meč.

Tanjug