Partizan slavio u Zadru i prekinuo lošu tradiciju

ZADAR- Košarkaši Partizana savladali su večeras u Zadru istoimenu domaću ekipu sa 64:56 (15:19, 11:16, 21:17, 17:4), u poslednjoj utakmici 17. kola regionalne Jadranske lige.

Crno-beli su zabeležili 13. pobedu u regionalnom takmičenju i prekinuli tradiciju neuspeha na neugodnom gostovanju u Zadru, gde su poslednji put slavili još 2006. godine.

Veći deo večerašnjeg meča izabranici Duška Vujoševića odigrali su nervozno i sa mnogo grešaka, posebno u prvom poluvremenu. Raspoloženi i motivisani domaćin nametnuo je odgovarajući ritam i imao stalnu prednost, pa se činilo da će u dvorani "Krešimir Ćosić" sačuvati tradiciju i osvojiti nove bodove protiv crno-belih.

U poslednjoj četvrtini, međutim, Partizan je veoma dobro odigrao odbranu i smogao snage za veliki preokret, pa je, uz samo četiri primljena poena, izborio važnu i zasluženu pobedu.

Goste su do trijumfa predvodili Lovernj sa 16, Kinsi sa 14 i Bogdanović sa 11 poena, dok su kod Zadrana najefikasniji bili Batur sa 13 i Sobin i Šutalo sa po 11.

Odigrano juče: Crvena zvezda - Olimpija 87:62.

Odigrano u subotu: MZT Skoplje - Cedevita 75:81, Krka - Mega Vizura 80:65, Radnički - Igokea 82:67,
Široki - Solnok 76:66, Cibona - Budućnost 65:55.

Tabela: Crvena zvezda 14-3, Partizan i Cedevita 13-4, Cibona i Budućnost 11-6, Igokea 9-8, MZT, Krka i
Radnički 7-10, Mega Vizura i Olimpija 6-11, Široki, Solnok i Zadar 5-12.

Vujošević: Osetio se umor, potrošeno dosta emocija

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle teške pobede u Zadru da se na njegovim igračima osetio umor nakon iscrpljujuće borbe u evroligaškom duelu protiv moskovskog CSKA u petak.

Crno-beli su u poslednjoj utakmici 17. kola reguionalne Jadranske lige savladali Zadar sa 64:56 i prekinuli seriju neuspeha u tamošnjoj dvorani "Krešimir Ćosić", gde nisu slavili još od 2006. godine.

“Osetio se umor, jer je dobijena teška utakmica sa CSKA, potrošeno je mnogo emocija, verovatno se malo i slavilo. Umor se osetio kroz nepreciznost u šutu, a i razmišljanju.

Ipak, čestitam igračima na požrtvovanju, odbranom smo dobili ono što je bilo potrebno za pobedu na večerašnjoj utakmici", izjavio je Vujošević za klupski sajt.

On je naveo da Partizan želi drugu poziciju u Jadranskoj ligi pošto, prema njegovim rečima "objektivno teško može do prvog mesta".

"Veoma je značajno za pravljenje novog tima Partizana plasman na fajnal-for. Nama komotan život zavisi direktno od rezultata. Imamo malo i kraću klupu za ovoliki broj utakmica, svaka u Jadranskoj ligi biće teška, a u Evroligi, da bismo bili ravnopravni moramo totalno da se potrošimo na svakoj", objasnio je Vujošević.

Trener crno-belih ocenio je da Zadar bolje igra i bolje radi nego što pokazuje njegova pozicija na tabeli.
"Igrali smo u atmosferi na koju smo navikli. Zadrani znaju šta je košarka, ali malo su razmaženi, mislim da tu ekipu treba podržati do kraja. Teške su okolnosti, ali ima još da se igra, razni raspleti su mogući. Zaista želim Zadru da ostane u ligi", poručio je Vujošević.

Kapiten Partizana Dragan Milosavljević istakao je da su on i siagrači izborili veoma značajnu pobedu.

"Znali smo da nas očekuje jako težak meč, Zadar je poznat kao ekipa koja veoma dobro igra na domaćem terenu. Uspeli smo da prelomimo utakmicu i dođemo do bitne pobede.

Osetio se malo i umor nakon teške utakmice i pobede protiv CSKA", rekao je Milosavljević.
U narednoj utakmici regionalne Jadranske lige Partizan dočekuje 27. januara MZT Skoplje.

Tanjug