Kosarkasi Crvene zvezde izgubili od Makabija


BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od ekipe Makabija iz Tel Aviva sa 78:76 (18:22, 17:11, 27:13, 16:30), u utakmici 7. kola D grupe Evrolige.

Crveno-beli su pretrpeli peti poraz i umanjili šanse za plasman u Top 16 fazu, dok je Makabi zabeležio petu pobedu i učvrstio se na drugom mestu.

Utakmica je odigrana u hali Pionir pred 7.000 gledalaca, a sudili su Huan Karlos Arteaga (Španija), Ruštu Nuran (Turska), Pjotr Pastusijak (Poljska).

Crvena zvezda: Cvetković, Mitrović 6, Lazić 5, Blažič 7, Simonović 9, Marjanović 4, Radenović 12, Katić 2, Ristić, Nelson 12, Dženkins 8, Šilb 11.

Makabi: Rajs 7, Smit 11, Hikman 3, Ingls 8, Tijus 8, Pnini 9, Koen, Ohajon 6, Blu 4, Lendsberg, Skorcijanidis 22, Naimi.

Košarkaši Crvene zvezde bili su nadomak velikog preokreta i pobede nad Makabijem, ali se na 11 sekundi pre kraja plejmejker Demarkus Nelson okliznuo pod košem gostiju i promašio zicer za pobedu.

Gosti su vodili i sa 18 poena prednosti, ali je Zvezda ipak uspela da nadoknadi veliki zaostatak i u samom finišu dođe do izjednačenja. Izabranici Dejana Radonjića nisu imali sreće da zabeleže trijumf, koji je mogao da im otvori vrata plasmana u Top16.

Domaći igrači zaslužuju pohvale, jer nisu odustali ni u trenucima kada je delovalo da je izraelski tim nadomak ubedljive pobede. Zvezda je dobro otvorila meč, pogodila par trojki i veoma atraktivno rešila nekoliko napada, ali uprkos tome nije uspela da napravi značajniju rezultatsku prednost.

Izabranici Dejvida Blata su početkom treće deonice serijom 17:4 došli do ubedljive prednosti (37:52). Delovalo je da je pitanje pobednika već bilo rešeno, ali je domaći tim krenuo na sve ili ništa i šutevima sa distance uspeo da se vrati u igru.

Gosti na ovom meču nisu mogli da računaju na centra Šona Džejmsa, ali se njegov izostanak nije osetio pošto je Sofoklis Skorcijanidis odigrao kao u transu. Leteo je korpulentni Grk po terenu i bacao se požrtvovano za svaku loptu, iako ima više od 150 kilograma.

Marjanović i Katić ništa nisu mogli da mu učine pod košem, a koliko je centar tima iz Tel Aviva bio dominantan i raspoložen za igru govori podatak da je nanizao 22 poena.

Makabi je večeras imao podršku dvadesetak navijača koji su bili smešeteni iza klupe gostiju.

Narednu utakmicu u Evroligi košarkaši Zvede odigraće 6. decembra protiv Panatinikosa u Atini.