Partizanu kazna od 7.000 evra i poslednje upozorenje


BEOGRAD - Disciplinski sudija Evrolige kaznio je danas košarkaški klub Partizan sa 7.000 evra zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren na utakmici 4. kola protiv Fenerbahčea.

Meč je odigran u hali Pionir 8. novembra, a sudije su u zvaničnom zapisniku po završetku utakmice navele da su navijači domaćeg tima u nekoliko navrata na teren ubacivali novčiće i upaljače.
"U trećoj četvrtini treneru domaćeg tima dosuđena je druga tehnička greška, a nakon tog trenutka utakmica je bila prekinuta na oko 90 sekundi, jer je mnogo predmeta bilo ubačeno na teren od strane gledalaca, upaljači, novčići, papiri, plastične flaše sa vodom", navodi se na sajtu Partizana.

Evroliga je uzela u obzir sve prethodne prekršaje kluba i najavila da će crno-beli biti kažnjeni jednom ili više utakmica bez prisustva publike ukoliko se slični incidenti ponove.
"Zbog eventualnih budućih prekršaja ove vrste klub može izgubiti poene na tabeli, igrati pred praznim tribinama ili biti privremeno diskvalifikovan iz daljeg takmičenja, a novčana kazna nakon ponovljenog i najmanjeg prekršaju može biti i do 100.000 evra".

Partizan apeluje na publiku da se suzdrži od ovakvog ponašanja, jer bi eventualna suspenzija dvorane ili diskvalifikacija iz takmičenja nanela nemerljivu štetu klubu.
"Ubacivanje novčića, upaljača ili bilo čega drugog na teren neće doneti ništa dobro klubu, već će doprineti novim novčanim kaznama, a može potencijalno dovesti i do diskvalifikacije. Zato još jednom molimo naše navijače, našu vernu publiku da na svim narednim utakmicama bude primerna, da ne ubacuje apsolutno ništa na teren, već da podrži crno-bele samo glasom, dlanovima i nesebičnom energijom koju decenijama razmenjujemo, jer je to jedina prava i ispravna podrška svom klubu", poručili su iz Partizana.

Tanjug 14.11.2013