Zvezda odlična protiv Cedevite


BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde večeras su u hali Pionir savladali zagrebačku Cedevitu sa 73:59 (17:19, 18:13, 21:11, 17:16) u derbi utakmici sedmog kola Jadranske lige.

Crveno-belima je to bila peta pobeda u regionalnom takmičenju, dok je Cedevita zabeležila drugi poraz.

Izabranici Dejana Radonjića pitanje pobednika rešili su u drugom poluvremenu, kada su pre svega odličnom odbranom, slomili ritam neubedljivog rivala iz Zagreba.

U prvom delu gostujući košarkaši nekako su uspevali da pariraju Zvezdi, ali je domaćin u trećoj četvrtini stigao do dvocifrene razlike koju nije ispustio do kraja.

Demarkus Nelson i Raško Katić predvodli su Zvezdu sa po 12 poena, dok je Nolan Smit ubacio 22 poena za Zvezdu.

Radonjić: Pobedili smo umor, odbrana bila veoma dobra

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić posle večerašnje pobede nad Cedevitom u Jadranskoj ligi rekao je da je ekipa u drugom delu meča podigla igru na visok nivo i došla do velike pobede.
"Otvaranje utakmice nije bilo idealno, to je možda izazvano time što u poslednje vreme nismo puno vremena provodila na treningu zbog vezanih putovanja iz Podgorice i Vitorije. U prvom poluvremenu smo imali dosta problema sa ofanzivnim skokovima, to ukazuje na kvalitet odbrane. U nastavku smo i taj segment igre podigli na odgovarajući nivo i kontrolisali dešavanja na terenu", rekao je Radonjić novinarima posle meča u hali Pionir.

Radonjić je pohvalio svoje igrače za igru u odbrani.
"Ona je bila onakva kakva treba da bude i u nastavku takmicenja. Jako sam zadovoljan što smo na našem terenu savladali dobrog protivnika, pogotovo posle par napornih mečeva. Sada se okrećemo sledećem rivalu, imamo malo više vremena da se dobro pripremimo", dodao je Radonjić.

Tanjug, 10.11.2013