Kosarkasi Partizana izgubili su veceras u Kijevu


KIJEV - Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Kijevu od ekipe domaćeg Budiveljnika sa 74:69 (17:17, 27:25, 8:11, 22:16), u utakmici trećeg kola A grupe Evrolige.

To je drugi poraz crno-belih u dosadašnjem delu takmičenja, dok je ukrajinski šampion kao debitant ostvario prvu pobedu.

Izabranici trenera Duška Vujoševića propustili su lepu šansu da slave u Kijevu i osvoje možda ključne bodove u borbi za plasman u Top 16. Bili su na korak od prve evroligaške pobede na gostovanju ove sezone, ali nisu sačuvali koncentraciju u presudnim trenucima.

Praktično, na putu ka uspehu crno-bele je zaustavio iskusni Litvanac Darijuš Lavrinovič, koji je maksimalno koristio sve greške i bio izuzetno raspoložen i precizan, što je prevagnulo "na stranu" Budiveljnika.

Partizan je loše otvorio utakmicu, kasnije stabilizovao igru i uspevao da napravi rezultatske preokrete, međutim, bilo je previše oscilacija u večerašnjem nastupu. Trudili su se košarkaši srpskog prvaka da stvore kontinuitet u igri, nakon vođstva domaćina u poslednjoj četvrtini od 64:57 prišli na minus dva, ali su imali problem sa šutem i izgubljenim loptama.

Pritom, Lavrinovič je bio nezaustavljiv, a sve je bilo rešeno dva minuta i 15 sekundi pre kraja, kada je Budiveljnik stekao prednost osam poena (70:62). Poslednju priliku za eventualni priključak propustio je Bogdanović, koji nije bio precizan posle tri pogođene trojke, pa je ukrajinski šampion na kraju zasluženo slavio prvu pobedu u Evroligi.

Najefikasniji u redovima crno-belih bili su Kinsi sa 22 i Milosavljević i Bogdanović sa po 15 poena, dok su Budiveljnik do vrednog trijumfa predvodili Lavrinovič sa 22, Samers sa 15 i Minar sa 10 poena.

Partizan narednu utakmicu igra 8. novembra, kada u hali Pionir dočekuje turski Fenerbahče.

Vujošević: Ponosim se igračima, biće bolje u Beogradu

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle poraza od Budiveljnika da je domaćin zaslužio da dobije barem jednu od tri dosadašnje evroligaške utakmice i da će crno-beli nastojati da u Beogradu budu spremniji i igraju kvalitetnije nego u Kijevu.
"Naš osnovni plejmejker Vesterman igrao je pod injekcijom protiv bolova i nije trenirao do ove utakmice, tako da sam zadovoljan pruženom igrom. Imali smo određenih praznih minuta, kada je protivnik birao sa kojih pozicija želi da prima koševe i koje igrače da pusti da šutiraju. Ipak, treba uzeti u obzir da je naša ekipa jako mlada, najmlađa u Evroligi, i ako se posmatraju sve tri utakmice Budiveljnika, sa Fenerbahčeom i CSKA i ova večeras, oni su sigurno zaslužili da makar jednu dobiju", izjavio je Vujošević za klupski sajt.

Trener crno-belih dodao je da će njegovi igrači nastojati da u Beogradu budu spremniji nego što su bili u Kijevu i da pokažu više kvaliteta.
"Moram, međutim, da istaknem, kada je u pitanju borbenost, angažovanje, pa i kvalitet, da se ponosim svojim igračima. Ono u šta sam siguran posle prva tri kola je da će biti i pobeda ekipa iz grupe Nanter, Budiveljnik i Partizan nad ekipama iz grupe Barselona, CSKA i Fenerbahče”, zaključio je Vujošević.

31.10.2013 Tanjug