Noć knjige u znaku broja 5757, dobrih naslova i popusta


BEOGRAD - Manifestacija Noć knjige biće održana u petak 12. decembra u Delfi knjižarama u 22 grada širom Srbije ali i u Republici Srpskoj, Bosni i Crnoj Gori.

Manifestacija 11. po redu, koja je posle Sajma knjiga druga po važnosti kada je knjiga u pitanju, ove godine ima i humanitarni karakter jer su se Laguna - koja sa knjižarskim lancem Delfi organizuje Noć knjige - i fondacija "Podrži život" udružili u prikupljanju sredstava za lečenje bolesne dece.

Svi zainteresovani moći će da pošalju sms na broj 5757 i tako pomognu deci ili da svoj doprinos ubace u specijalno dizajnirane kutije koje će te noći biti postavljene u Delfi knjižarama, rekao je glumac Sergej Trigunović ispred Fondacije "Podrži život".

Kako je najavio direktor Lagune Dejan Papić, biće velikih popusta (od 25 do 40 posto) i mnogo poklona.
"Možemo da imamo trunku optimizma kada je knjiga u pitanju s obzirom da je ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu bio najuspešniji do sada i interesovanje se održalo i nakon Sajma. Knjižare su i dalje pune, ljudi se i dalje interesuju za čitanje. Možda je to dobar način da se pobegne iz sivila koje nas okružuje i investira u nešto kvalitetno i trajno", rekao je Papić.

Laguna je na svoja izanja obezbedila popuste od 25 do 40 postu, na 50 drugih izdavača popust je 20 posto. Novitet je da će gift program takođe biti na popustu od 10 posto a popust na strana izdanja - knjige na engleskom, francuskom i mađarskom, biće 20 posto.

U manifestaciji učestvuju i brojne biblioteke koje su omogućile popuste na godišnje članarine, u akciju su se uključili i filmski distributeri i pozorišta a organizatori najavljuju i gostovanja 30 pisaca kao i nove naslove Sofi Kinsele, Jua Nesbea, Sreća Horvata i Slavoja Žižeka, Aleksandra Saše Ignjatovića...

Direktor Lagune je današnju konferenciju za novinare završio sa pravom poslastivom najavivši da će gost naredne Noći knjige biti nobelovac Mario Vargas Ljosa čije romane Laguna izdaje.

Manifestacije Noć knjige već treću godinu zaredom održava se pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

izvor;Tanjug