Kendas Busnel


Od Kednas Bušnel, autorke romana Seks i grad i Peta avenija dolazi nam novi roman - Štiklama do vrha. Pozornica ovog modernog ženskog viteškog romana je ponovo Njujork i još jednom, iza težnje ka vrhu, želje za osvetom ili jednostavne borbe za opstankom, stoje jako i iskreno prijateljstvo i uvek nepredvidiva ljubav.

Za svakog ko je neko u Njujorku, Viktori Ford, Vendi Hili i Niko O'Nil predstavljaju oličenje uspeha. Viktori je najpopularnija mlada modna kreatorka, Vendi je predsednica velike filmske kompanije, a Niko je urednica popularnog ženskog časopisa koji predstavlja pravu bilbiju stila ovog velikog grada. Iz ugla posmatrača, njih tri su na samom vrhu!

Viktori, Vendi i Niko, međutim, svoje živote ne gledaju tako ružičasto. Niko se upustila u vrelu vanbračnu vezu sa jednim manekenom zbog koje se oseća užasno krivom, Viktorina poslednja modna kolekcija doživela je neuspeh, a Vendin brak se nalazi u krizi. Brilijantne, duhovite i nesavršene, nove junakinje Kendas Bušnel zaista su neodoljive. Autorka ih vodi kroz pravo minsko polje posla, ljubavi i života na vrhu i pruža nam izuzetno zabavnu lekciju o tome kako da se izborimo sa problemima i da budemo nasmejani čak i onda kada nam je najteže.



Kendas Bušnel rođena je u Glastonberiju, u američkoj državi Konektikat, kao treća kćerka u porodici. Već sa osam godina znala je da želi da postane pisac, iako se kratko oprobala u glumi. Na Menhetn se preselila sa devetnaest godina. Nakon više od decenije teškog života, bila je u iskušenju da odustane od svojih snova. Međutim, kada je zagazila u tridesete, počela je da piše rubriku u Njujork Obzerveru. Zbirka od 37 kolumni pod nazivom Sex i grad momentalno je postala hit, a potom je usledila i kultna serija.
Kako Kendas Bušnel ističe - ''Keri Bredšo uvek će biti deo mog života. Taj lik bio je moje drugo ja, kako u rubrici tako i u knjigama.''

Kendas Bušnel se 2004. godine udala za deset godina mlađeg njujorškog baletana Čarlsa Askegarda nakon samo dva meseca zabavljanja. Pre braka sa Askegarom, izlazila je sa nekoliko bogatih i moćnih muškaraca, među kojima je i izdavač čuvenog magazina za muškarce GQ, koji je poslužio kao inspiracija za lik gospodina Zverke u romanu Seks i grad.



''Romantične veze danas ne traju večno, suština je u prijateljstvu među ženama.''
- Kendas Bušnel