Obeležavanje stogodišnjice početka Prvog svetskog rata

BEOGRAD - Državna ceremonija obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata biće održana danas na Kalemegdanu, kod spomenika Pobedniku.

Srbija se obeležavanjem ovog događaja, ujedno odazvala i pozivu Predsedništva Saveta ministara Italije upućenom svim bivšim zaraćenim stranama da učestvuju u projektu Obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata i istovremeno odaju dužnu počast svim žrtvama tog rata.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Italija je predložila da se Srbija uključi u projekat koji predviđa angažovanje trubača iz svih zemalja koji će sutra izvoditi numeru "Il Silenzio" (Tišina) na simboličnim lokalitetima u svakoj državi.

Početak ceremonije najavljen je za 19 sati, a programom je predviđeno obraćanje ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina, kao i prigodan umetnički program.

Organizator državne ceremonije je Vlada Srbije - Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Inače, u ponedeljak, 28. jula, u Nišu će biti održana svečana sednica Vlade Srbije, povodom obeležavanja sto godina od početka Prvog svetskog rata.

Izvor;Tanjug