Sarena Parga


Gradić koji se nalazi na zapadu Grčke, na obali Jonskog mora, odiše svojim šarmom, bujnom vegetacijom koja je okružena planinama i maslinjacima.

Parga je mesto koje odgovara svim godištima. Ima bogatu istoriju, retku lepotu, divne plaže, kristalno more, mirne zalive, zasade maslina, zdravu klimu, romantične uličice i prolaze između visokih kuća koje formiraju amfiteatar ispod ostataka tvrđave. Napor koji vam treba da se popnete do zamka je neznatan naspram neopisivog pogleda koji se pruža sa vrha na nekoliko plaža i ostrvo Bogorodice preko puta luke.

Pargu karakteriše i raznolikost plaža, duge peščane kao i male mirne uvale do kojih se stiže jedino čamcem, ljubazni i gostoprimljivi domaćini, uzbudljiv noćni provod. Naspram Parge se nalaze ostrva Paksos, Antipaksos i Krf do kojih se organizuju izleti. Vođeni nepogrešivim instinktom, naoružani avanturistiičkim duhom, zaputili smo se ka ostvima Paxos I Antipaxos I neverovatnim plavim pećinama. Uz svu profesionalnu uslužnost i pomoć članovi posade broda Marko Polo uspeli su da budu i neočekivano zabavni i u isto vreme brižni domaćini na vod