Pileci bataci na mediteranski nacin


Sastojci;

Za 6 osoba:
1 kg pilećih bataka,
pola glavice luka,
500 g paradajza “trešnjevca”,
12 zelenih maslinki,
pola kocke za supu od povrća,
malo brašna
ulje za prženje.

Za marinadu:
po pola kašičice kurkume, korijandera, kima i ljute papričice u prahu, sok od pola limuna, so, biber, maslinovo ulje i 2 dl belog vina.

Priprema:
U većoj posudi pomešajte sve sastojke za marinadu, dodajte dobro oprane i osušene pileće batake i u svaki prstima utrljajte malo marinade, sve promešajte, poklopite i ostavite da najmanje 2 sata stoji u frižideru. Zagrejte ulje u tiganju i u njemu pržite minut do dva luk isečen na tanke kolutove.

Prženi luk vadite šupljom kašikom i ređajte na upijajući papir, a u tiganj dodajte malo ulja, zagrejte ga i u njemu pržite, po nekoliko komada istovremeno, marinirane batake koje ste prethodno uvaljali u malo brašna.

Pržene batake ređajte u veću šerpu, odozgo sipajte prženi luk, prelijte preostalim uljem od prženja, dodajte pola kocke za supu, očišćene maslinke i prepolovljen paradajz, sipajte vino, poklopite i dinstajte na slaboj temperaturi 30 minuta.

Ukoliko je na kraju kuvanja sos suviše redak, dodajte kašičicu skrobnog brašna i promešajte. Služite sa barenim krompirom.