Fudbaleri Jagodine osvojili trofej Kupa Srbije


BEOGRAD - Fudbaleri Jagodine osvojili su trofej Kupa Srbije pošto su večeras u finalnoj utakmici u Beogradu pobedili ekipu novosadske Vojvodine sa 1:0.

Jagodina je osvojila prvi trofej nacionalnog kupa i ostvarila najveći uspeh u klupskoj istoriji.

Utakmica je odigrana na stadionu Partizana pred oko 10.000 gledalaca, a sudili su Milorad Mažić, Igor Radojčić i Milovan Ristić.

Strelac: Đurić u 16. minutu iz penala.

Žuti kartoni: Mihajlović (Jagodina), Jokić, Katai, Trajković, Poletanović (Vojvodina).

JAGODINA: Bondžulić, Dukić, Projić, Mihajlović, Živanović, Gogić, Cvetković, Đurić, Lepojević, Arsenijević (od 81. Stojkov), Stojanović.

VOJVODINA: Supić, Radoja, Trajković, Jokić, Vulićević, Ađuru, Pavlović, Vranješ, Alivodić, Katai (od 65. Šušnjar), Oumaru.

Ekipa Jagodine je do istorijskog trijumfa i trofeja na stadionu u Humskoj došla sasvim zasluženo, iako su Novosađani imali terensku inicijativu i posed lopte.

To, međutim, nije bilo dovoljno da Vojvodina izbegne četvrti poraz u finalima nacionalnog kupa u poslednjih šest godina.
Izabranici Sime Krunica zasluženo su osvojili prvi trofej u klupskoj istoriji Jagodine, koja je pre pet godina ušla u Superligu Srbije.

Jagodina je, posle pogotka iz penala na startu utakmice, delovala kao mnogo čvršća ekipa koja zna šta hoće i kako da dođe do cilja.

Utisak je i da je Vojvodina suviše lako dozvolila Jagodincima da stignu do vođstva, a da je tome kumovala i nespretnost novosadske odbrane.

Najbolju šansu za ekipu Vojvodine u prvom poluvremenu propustio je Abubakar Oumaru u 10. minutu, dok je u drugom delu najbliži mreži Jagodinaca bio Nemanja Radoja u 78. minutu.

Novosadskoj ekipi nije pomoglo ni to što je imala veću podršku navijača, koji su uglavnom bili smešteni na severnoj tribini Partizanovog stadiona.

Poslednji sudijski zvižduk Milorada Mažića bio je i znak za fudbalere Jagodine i navijače ovog tima na tribinama da veliko slavlje može da počne.



Tanjug