Jagodina drugi finalista, za trofej sa Vojvodinom

JAGODINA - Fudbaleri Jagodine prvi put u istoriji plasirali su se u finale Kupa Srbije, pošto su večeras u revanš meču polufinala ubedljivo savladali Javor sa 4:1 (3:1). U prvom meču u Ivanjici bilo je 1:0 za domaćina.

Strelci za ekipu trenera Sime Krunića bili su Goran Gogić u 13, Radoslav Vlašić (autogol) u 24, Miloš Stojanović u 34. i Miloš Lepović u 61. minutu. Jedini gol za Javor postigao je Marko Momčilović u 19. minutu.

Ivanjičani su od 43. minuta igrali sa deset fudbalera jer je Branko Ostojić dobio direktan crveni karton.

"Nisam očekivao da će biti ovoliko golova, iako sam znao sam da nam protiv Javora neće biti dovoljan jedan ili dva. Znali smo da su opasni i ono što smo mislili to se i ostvarilo. Uspeli smo da povedemo , ali bio j e šok kad smo primili gol. Ovo je istorijski uspeh, svima bih čestitao na ovom uspehu. Presrećni smo što igramo finale", rekao je posle meča trener Jagodine Simo Krunić.

Kolega iz Javora Mladen Dodić nije bio previše raspoložen za priču, ali ni za kritikovanje sudija, iako je više puta izgovorio da su "svi akteri meča" grešili.

"Čestitam Jagodini, ali žao mi je što moji igrači nisu ušli u finale koji sigurno zaslužuju po prikazanim igrama u Kupu i prvenstvu. Mnogo grešaka je bilo od svih aktera meča, bila je želja prevelika, nismo smeli da dozvolimo da dobijemo crveni karton. O greškama mojih igrača i aktera utakmice mogu da pričam posle pregledanog snimka utakmice. Ostaje žal što nismo uspeli da krunišemo ovu sezonu".

Ranije danas u finale se plasirala Vojvodina, koja je u revanšu protiv OFK Beograda na Staroj Karaburmi odigrala 1:1. U prvom meču bilo je 1:0 za Novosađane.

Finale Kupa Srbije igra se 8. maja na stadionu Partizana u Beogradu.


Izvor: Kurir