Vojvodina prvi finalista Kupa Srbije


BEOGRAD - Fudbaleri Vojvodine prvi su finalisti Kupa Srbije, pošto su danas u revanš utakmici polufinala kao gosti odigrali 1:1 (0:0) protiv OFK Beograda.

U prvoj utakmici bilo je 1:0 za Novosađane.

Pred 4.000 gledalaca na Staroj Karaburmi, među kojima su bili i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto, domaćin je poveo pogotkom Miloša Mijića u 54. minutu, a sedam minuta kasnije izjednačio je Nemanja Radoja.

Vojvodina se šesti put u istoriji plasirala u finale, a za prvi trofej, pošto su prethodnih pet finalnih utakmica izgubili, sastaće se 8. maja na stadionu Partizana protiv boljeg iz drugog polufinala između Jagodine i Javora.

Taj duel na programu je večeras od 20 sati u Jagodini. U prvom meču Javor je slavio sa 1:0.




Vignjević: Znali smo da ako damo gol idemo u finale

Trener fudbalera Vovodine Nebojša Vignjević posle današnjeg plasmana u finala Kupa Srbije rekao je da su Novosađani i ranije mogli da reše pitanje pobednika u dvomeču sa OFK Beogradom, ali da je najvažnije da je ostvaren veliki uspeh.
"Znali smo da OFK Beograd može da odigra mnogo bolje nego u prvom meču, ali smo znali i da mi možemo da damo gol ovde i rešimo sve dileme. Promašili smo nekoliko zicera i pomogli OFK Beogradu da preuzme inicijativu. Ipak, nakon našeg izjednačujućeg gola, OFK-a više nije imao snage. Najvažnije je da smo prošli u finale", rekao je Vignjević na konferenciji za medije posle remija sa OFK Beogradom (1:1) u revanšu polufinala Kupa Srbije.

On je pohvalio golmana OFK Beograda Milana Lukača, koji je u prvom meču u Novom sadu bio najzaslužniji što ej Vojvodina stekla samo gol prednosti 1:0.
"On je opet bio veoma dobar, kao i u prvom meču. Pokazao je da se zaista radi o jednom od najbojih golmana u našoj ligi", dodao je Vignjević.

Trener OFK Beograda Zoran MIlinković rekao je da je gledajući oba polufinalna meča "romantičarima" veoma malo nedostajalo za prolaz dalje.
"Naš ovogodišni put u Kupu može se oceniti pozitivno, danas se u jednom momentu činilo da sve imamo u svojim rukama, pre svega mislim na situaciju kad smo poveli. Da smo tada izdržali još malo, ko zna kakav bi epilog meča. Greška naše zadnje linije prethodila je golu Novosađana i tu situaciju smo skupo platili", naveo je Milinković. Šef struke Beograđana kazao je i da je publika na Staroj Karaburmi mogla da vidi odličnu i zanimljivu utakmicu koja "vraća veru u srpski fudbal".


Tanjug