Kovacevic ponovo fudbaler Vojvodine

[Samo registrovani clanovi mogu videti ovaj sadrzaj. ]


NOVI SAD – Dosadašnji fudbaler belgijskog Kortrijka Vladimir Kovačević potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa Vojvodinom, saopšteno je na sajtu Novosađana.

Iskusni 27-godišnji štoper po tzreći put u karijeri nosiće dres kluba u kojem je i počeo karijeru i debitovao u sezoni 2009/2010.

Potom je bio na pozajmicama u Hajduku iz Kule i Proleteru iz Novog Sada, a nakon toga je bio član Spartaka, iz kojeg se na leto 2016. godine vratio među crveno-bele.

Svega šest meseci kasnije, zahvaljujući dobrim igrama koje je pružio, usledio je transfer u belgijski Kortrijk.

Kovačević je član ovog kluba bio pune tri i po godine, s tim da je sezonu 2018/19. proveo na pozajmici u Šerifu iz Tiraspolja.

Za ekipu iz Belgije, Kovačević je odigrao ukupno 30 utakmica i postigao dva gola, a danas se, kao slobodan igrač, vratio u svoj matični klub.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam se vratio u svoju kuću. Vojvodina je moj klub, u kojem sam ponikao i napravio prve korake. Takođe, veliko mi je zadovoljstvo i zbog toga što ću ponovo sarađivati sa Nenadom Lalatovićem, koji mi je trasirao fudbalski put u Proleteru i Vojvodini. Nadam se da će ove sezone Kup ostati u Novom Sadu, a kao jedan od najvećih klubova na ovim prostorima, svakako ćemo pokušati da obradujemo naše navijače i u prvenstvu. Zvezda i Partizan su ozbiljni konkurenti, ali borićemo se i nadam se da ću svojim ponašanjem i zalaganjem opravdati poverenje trenera i uprave“, izjavio je Kovačević, koji će nositi crveno-beli dres sa brojem šest.

(Tanjug)